« Zpět

Zlatá koruna přesahuje hranice pouhého ocenění

| 11. června 2010 - 14:24 | Zprávy | Účty

Hovoříme s Michalem Knappem, členem představenstva společnosti OVB Allfinanz, která je generálním partnerem soutěže Zlatá koruna.


* Jak hodnotíte z vašeho pohledu letošní ročník Zlaté koruny?
 Stejně jako ročníky předchozí pozitivně. Jsem rád, že si Zlatá koruna i v průběhu času udržuje dobré renomé a její význam především u široké veřejnosti vzrůstá. I výsledky průzkumu IPSOS TAMBOR o znalosti Zlaté koruny ukázaly, že zatímco V* populace považuje ocenění za pouhou zajímavost více než třetina populace ji vnímá jako inspiraci a podnět k vyhledávání dalších informací. Snad je to v důsledku ekonomické krize, která se přes celý svět přehnala a lidé se díky tomu dnes o finance více zajímají. Jsem proto také velmi rád, že se tyto průzkumy finančního trhu v rámci Zlaté koruny uskutečňují a přinášejí mnoho nového a důležitého.
* Překvapilo vás něco na výsledcích?
 I letošní výsledky jsou pro nás potěšitelné, protože většina oceněných produktů je součástí naší produktové nabídky. Těší nás proto korelace mezi názory, analýzou a doporučeními našich analytiků z produktového managementu a odborníků Finanční akademie. Finanční poradenství OVB směřuje k zajištění potřeb celé rodiny i podnikatelů samotných, takže musím říci, že produkty ve všech kategoriích jsou pro jejich konečné uživatele určitě velkým přínosem.
Jsem velmi rád, že mnoho z našich stabilních partnerů se umístilo na předních místech. Rád bych jim touto cestou pogratuloval.
* V čem vidíte hlavní přínos soutěže Zlatá koruna?
 Dnes výrazně přesahuje hranice pouhého ocenění, stala se uznávaným indikátorem kvality, běžnému spotřebiteli pomáhá lépe se orientovat v produktech, které trh nabízí. Lze říci, že dnes již je respektovaným zdrojem kvalifikovaných informací, ze kterého čerpají nejen odborníci, či média. Je zároveň také důležitým faktorem pro mnoho běžných spotřebitelů. Správný výběr produktu může dlouhodobě ovlivnit hospodaření jednotlivce nebo domácnosti. Není lepší důkaz o významu a potřebnosti Zlaté koruny, než je právě její široké uplatnění.
* Jaký význam z hlediska finančního poradenství Zlaté koruně přisuzujete?
 Zlatá koruna je pro nás nástrojem, který ve svém důsledku pomáhá především našim spolupracovníkům, finančním poradcům, a jejich prostřednictvím také našim klientům. Dopad ocenění Zlatá koruna míří právě a především směrem ke spotřebitelům - na rozdíl od mnoha jiných obdobných soutěží totiž Zlatá koruna svým tlakem na kvalitní finanční produkty může výrazným způsobem reálně ovlivnit trh s jeho nabídkami. Výsledky Zlaté koruny jsou aktivně využívány našimi poradci v přímé akvizici, a pokud je porovnám s našimi produkčními výsledky, mohu v podstatě hodnocení Zlaté koruny verifikovat.
* Jak si chce OVB udržet na českém trhu pozici přední firmy v poskytování finančního poradenství?
 Základním faktorem trvale udržitelného růstu je kvalita poskytovaných služeb. Ta bude i nadále patřit mezi priority každého z nás. A samozřejmě také portfolio nabízených služeb a počet smluvních partnerů, které nás řadí na pozici lídra trhu. Kromě toho jsme ale přesvědčeni, že musíme jít nad rámec standardní odpovědnosti. Naše uvědomění si společenské odpovědnosti na trhu v České republice je velmi silné, chápeme ji jako jednu z našich nejdůležitějších hodnot a závazek chovat se v rámci svého podnikání odpovědně. Ať již podporováním projektu Zlatá koruna, nebo aktivním zapojením do zvyšování finanční gramotnosti obyvatel, jejíž součástí je projekt finančního vzdělávání žáků základních škol. Naši vizi sociální odpovědnosti naplňují i další projekty, které podporujeme, například první proklientský rating retailových bank OVB Vstřícná banka, nebo spolupráce s Czech CFA Society. Těžiště naší práce sice spatřujeme v kvalitním, dlouhodobém a odpovědném finančním poradenství, ale kromě toho naši práci chápeme jako něco víc, chceme přispívat ke kultivaci celého trhu.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.