« Zpět

Zlatá koruna ocenila nejlepší finanční produkty roku 2005

| 9. června 2005 - 8:00 | Zprávy | Účty

Slavnostním vyhlášením výsledků vyvrcholil již třetí ročník soutěže o nejlepší finanční produkty roku Zlatá koruna 2005, v němž stovka finančních expertů a ekonomických publicistů každoročně hodnotí ve čtrnácti kategoriích finanční produkty, určené retailovým zákazníkům a malým a středním podnikům. O výsledcích kategorie patnácté, kterou je Nejoblíbenější finanční produkt roku, rozhodla svými hlasy přímo nejširší veřejnost.


Nejvíce finančních produktů, oceněných odborníky z Finanční akademie, má ve své letošní nabídce Česká spořitelna, následovaná Komerční bankou a s jen malým odstupem pak ING a GE Money Bank, která byla překvapením letošního ročníku. Z pojišťoven si na slavnostním vyhlášení výsledků, které proběhlo 8. června večer v Hotelu Praha v Praze ? Dejvicích, odnesla nejvíce ocenění pojišťovna Allianz. 
Relativně nejúspěšnější v celé soutěži ? se zohledněním počtu přihlášek a počtu získaných ocenění ? byly produkty Modré pyramidy, stavební spořitelny, a podílové fondy ING Investment Management (C.R.). V obou případech totiž společnosti do soutěže přihlásily pouze dva své produkty, které pak v hodnocení Finanční akademie obsadily první dvě místa v kategorii.
Soutěž Zlatá koruna 2005 proběhla pod záštitou guvernéra České národní banky Zdeňka Tůmy a premiéra České republiky Jiřího Paroubka. Do letošního již třetího ročníku soutěže se přihlásilo celkem 144 finančních produktů, z nichž Finanční akademie vybírala ty nejlepší z nejlepších.
Odborníci i veřejnost měli v letošním roce výrazně lepší možnost vzájemného srovnání jednotlivých produktů díky kompletně novému, svým řešením zcela unikátnímu systému na stránkách www.zlatakoruna.info. Zde si může kdokoli volně porovnávat naprosto detailně libovolný počet zvolených produktů a posuzovat tak například nejrůznější poplatky, možnosti, výnosy a další podrobnosti, k nimž je potřeba přihlédnout.
V samostatné kategorii ?Nejoblíbenější finanční produkt roku? rozhodovali sami zákazníci finančních institucí ? široká veřejnost. Během května lidé hlasovali pro jeden jediný nejoblíbenější produkt ze všech 144 přihlášených, a to elektronicky na finančním portálu www.zlatakoruna.info. Vedle inzerce v denním tisku přiváděly hlasující na Zlatou korunu upoutávky z partnerských specializovaných serverů Finanční noviny.cz, Finance.cz, EkoInfo.cz, Europortal, Peníze.cz a Finance.Centrum.cz.
Současně s odevzdáním hlasu vstupovali hlasující do hry o zajímavé ceny od partnerů Zlaté koruny, kterými byli v letošním ročníku České aerolinie a Vinařství Springer. Hlavní cenu ? dvě volné letenky kamkoli po Evropě od ČSA vyhrála svým téměř dokonalým tipem na počet uživatelů vítězného produktu paní Vlasta Šafránková. Dalších deset výherců si odnese po kartonu exkluzivního vína Springer.
Logo Zlaté koruny se díky předchozím ročníkům stalo pro klienty finančních společností velmi vyhledávaným vodítkem při volbě vhodného finančního produktu, jak potvrzují praktické zkušenosti mnoha prodejců. Přece jen je pro běžného člověka mnohem snazší vybírat z trojice, doporučené desítkami nezávislých finančních expertů, než se sám bez potřebných znalostí probírat celou škálou produktů dostupných na českém trhu.
Další informace o soutěži Zlatá koruna 2005 Vám ochotně poskytne sekretariát soutěže: zlatakoruna@zlatakoruna.info, tel.: 274 822 868 ? 870.
Kompletní výsledky soutěže Zlatá koruna 2005 naleznete zde.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.