« Zpět

Zlatá koruna 2010

| 15. dubna 2010 - 11:25 | Zprávy | Účty

Speciální příloha Zlaté koruny vydaná při příležitosti zahájení 8. ročníků soutěže Zlaté koruny v Mladé frontě a Lidových novinách. Články a rozhovory si můžete přečíst zde.


Zlatá koruna udává tón finančnímu trhu

Již poosmé se letos bude rozhodovat o tom, které finanční produkty na trhu jsou podle odborníků i laické veřejnosti nejlepší. Výsledky prestižní soutěže budou známy začátkem června.  Zlatá koruna si mezi odborníky a veřejností získala vysoké renomé. „Díky této soutěži dostává spotřebitel skvělý přehled o nabídce finančních produktů na trhu a jejich kvalitě," říká prezident Asociace penzijních fondů Jiří Rusnok.
Finanční produkty hodnotí na 300 odborníku

Hodnocení Zlatá koruna je přínosné nejen svým přímým hodnocením finančních produktů, ale i tím, že produkty jsou hodnoceny velkou skupinou 300 odborníků sdružených do Finanční akademie. V tomto je soutěž unikátní a nejvíce přínosná. Nezanedbatelná je i její již osmiletá historie.
OVB Allfinanz vsadilo na finanční vzdělávání
Naším společným rysem je uznávání stejných hodnot - stejně jako se OVB Allfinanz soustředí na kvalitu svých finančních poradců a nabízených produktů, je také hlavním cílem Zlaté koruny pomoci spotřebitelům zorientovat se v nabízené škále finančních produktů a z nich vybírat podle jejich kvality. Další společnou charakteristikou je důvěryhodnost. Žádné podobné ocenění by nemohlo dlouho existovat bez toho, že by nezískalo všeobecnou důvěru spotřebitelů. Stejně tak žádná společnost působící na poli finančního poradenství by nemohla mít vedoucí postavení na trhu, tak jako již několik let OVB, pokud by neměla důvěru svých klientů. A v neposlední řadě nás spojuje také snaha pomoci a usnadnit život lidem kolem nás. To a mnohé další jsou důvody, proč jsme se v OVB rozhodli k dlouhodobému partnerství s oceněním Zlatá koruna.
To nejzajímavější z fóra Zlaté koruny

Součástí Zlaté koruny jsou pravidelně pořádaná finanční a ekonomická fóra. Zatím posledním bylo VI. Mezinárodní ekonomické fórum Zlaté koruny, které se konalo v březnu pod záštitou předsedy vlády Jana Fischera. Fórum se podobně jako předchozí zaměřilo na problémy vyvolané finanční a ekonomickou krizí. Pod názvem „Jsme na rozcestí. Probudíme se, dokud je čas?“ se diskutovalo o rostoucím zadlužování státu, nezaměstnanosti, ale také o ekonomické budoucnosti založené na vědomostech a o tom, zda naše země obstojí v tvrdé světové konkurenci.
Co nevíte, najdete na webu Zlatá koruna

Vybrat si správný finanční produkt není jednoduché. Zvlášť když nové produkty přibývají prakticky neustále, geometrickou řadou. Abychom při výběru jednotlivé finanční produkty od sebe odlišili a mohli se lépe rozhodovat, potřebujeme nějaké srovnání. Toto srovnání nabízí server Zlatá koruna. Nekupovat zajíce v pytli Zlatá koruna na svých internetových stránkách poskytuje to, co jiné finanční servery nemají: komplexní pohled na ucelenou nabídku finančních produktů ze všech oblastí, od bankovních účtů až po leasing. Vedle produktů pro běžného klienta najdeme na serveru Zlatá koruna i velmi rozsáhlou nabídku produktů pro malé a střední podnikatele.
„Největší šanci mají jednoduché produkty“

To byla nejčastější odpověď odborníků z Finanční akademie, kteří odpovídali v naší anketě. Členům Finanční akademie, kteří hodnotí produkty v soutěži Zlatá koruna, jsme položili dvě otázky:
1. Jaké produkty mají podle vás u zákazníků největší šanci dnes uspět?
2. Myslíte si, že finanční společnosti dostatečně reagují na současné změny v chování spotřebitelů?
Kdo zná lépe potřeby klienta než jeho poradce?

AEGON při tvorbě produktů sází na inovativní přístup, úzkou spolupráci s poradenskými sítěmi a nastavení parametrů pojištění podle poptávky na trhu. „Než jakýkoliv produkt nebo službu nabídneme přímo klientovi, předchází tomu propracovaný proces vývoje produktu, kdy od počátku spolupracujeme s finančními poradci a testujeme, jestli parametry produktu korespondují se skutečnými potřebami klientů,“ vysvětluje Ondřej Poul, senior product manager společnosti AEGON. „V praxi se ukázalo, že tento postup je velmi efektivní a že klientům nabízíme řešení, která pro ně mají hodnotu,“ dodává.
Význam stavebních spořitelen pro ekonomiku státu roste

Manfred Koller, místopedseda představenstva Českomoravské stavební spořitelny, nejvýkonnější na našem trhu: Myslím, že finanční a ekonomické krize přivedla klienty k tomu, že dnes mnohem více než dříve upřednostňují jistotu a dlouhodobě fixovanou úrokovou sazbu. Pravděpodobně z tohoto důvodu naše úvěrové obchody letos tak kvetou. Není to pro nás ale až takovým překvapením, je to trend posledních měsíců.  
Poslední cestu lze pojistit

Ročně zemře v České republice 100 000 lidí. Bohužel ne všichni z nich mají důstojný pohřeb s obřadem tak, jak by si to asi sami představovali. Důvodem rostoucího počtu pohřbů bez obřadu jsou zejména finance. Nejlevnější pohřeb bez obřadu dnes pořídíte v hodnotě 10 až 15 000 korun. Pohřeb s obřadem vyjde v průměru na 30 000 korun, zpopelnění s obřadem na 26 000 korun. O tom, jak je možné finanční záležitosti pohřbu nově vyřešit, jsme mluvili s Helenou Lazosovou, ředitelkou životního pojištění České pojišťovny.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.