« Zpět

Zlatá koruna 2009

| 1. července 2009 - 14:32 | Zprávy | Účty

Speciální příloha Zlaté koruny vydaná k 7. ročníků soutěže Zlaté koruny v Mladé frontě, Lidových novinách a Hospodářských novinách. Články a rozhovory si můžete přečíst zde.

Speciální příloha Zlaté koruny vydaná na počest 7. ročníků soutěže Zlaté koruny v Mladé frontě, Lidových novinách a Hospodářských novinách. Články a rozhovory si můžete přečíst zde.
Zlatá koruna potvrdila v době krize stabilitu finančního trhu
Sedmý ročník soutěže Zlatá koruna, konaný pod záštitou ministra financí ČR, přinesl několik NEJ. Byl to v prvé řadě nejlépe obsazený ročník v celé dosavadní historii. Soutěže se zúčastnilo 213 produktů od 67 poskytovatelů. Rekord dosud držel rok 2004 s 204 produkty.
Hodnocení ve Zlaté koruně se řídí pevnými pravidly, ale rozhodování je nezávislé
O tom, co přinesl letošní ročník Zlaté koruny, hovoříme s Františkem Klufou, Finančním arbitrem České republiky a předsedou Finanční akademie.
Enormní hospodářský růst vyvolal neefektivní výdaje
Ministr financí Eduard Janota odpovídá na otázky, které se týkají nejen státního rozpočtu.
Dobré finanční poradenství učí klienty, jak řešit své finance
Již tradičním generálním partnerem soutěže Zlatá koruna je finančně poradenská společnost OVB Allfinanz. S předsedou představenstva hovoříme o tom, jak se vyhraňuje postoj Čechů k penězům.  Rozhovor s Pavlem Uzlem, předsedou představenstva OVB Allfinanz.
Výsledky ukázaly, že nabídka finančních ústavů je velmi široká
Uplynulý rok, který měl ve svém označení číselně mysticky významnou osmičku, lze hodnotit z hlediska dění na finančních trzích i ve společnosti jako rok, na který historie jistě nezapomene. 7. ročník soutěže Zlatá koruna z pohledu předsedy Finanční akademie.
Ve stavebním spoření nehraje ČMSS národní ligu, ale Champions League
Manfred Koller, místopředseda představenstva Českomoravské stavební spořitelny, lídr trhu stavebního spoření, odpovídá na otázky.
Jak to vidí odborníci z Finanční akademie
Vybíráme názory z letošní ankety, ve které členové Finanční akademie odpovídali na dvě otázky: 1) Jaké produkty vás v letošním ročníku nejvíce zaujaly? 2) Očekáváte, že v důsledku krize dojde v budoucnu ke změnám ve struktuře a nabídce finančních produktů a služeb?
Finanční fóra Zlaté koruny a periody vývoje globální krize
Zlatá koruna není jen zavedená soutěž. Finanční trh nejsou jen finanční služby a produkty. Odráží se v něm mnoho vlivů, ať již ekonomických, anebo politických. Z tohoto důvodu není ani Zlatá koruna pouze pravidelně se opakující soutěží finančních produktů. Její ambice jsou vyšší. Chce se zabývat finančním trhem hlouběji a v širších souvislostech. A to nejen v souvislostech mikro, ale i makroekonomických.
mBank dokázala, že nízkonákladový model je atraktivní pro klienty i pro ni
Zdaleka nejdynamičtější vstup na český retailový trh v jeho historii. Název mBank je na tuzemském bankovním trhu pojmem. Když tato banka hned po svém příchodu začala nabízet svůj účet bez poplatků a výhodné spoření, byl to pro většinu lidí šok a v našich poměrech něco nevídaného. A klienti se hrnuli.
Konkurence na českém pojišťovacím trhu je velmi vysoká
Rozhovor s Martinem Divišem, předsedou představenstva a generálním ředitelem Kooperativy pojišťovny
Nové FLEXI životní pojištění uzavřelo již více než 50 tisíc klientů
O dvojnásobně oceněném produktu Pojišťovny České spořitelny hovoříme s předsedou představenstva a generálním ředitelem Petrem Zapletalem.
Klienti Raiffeisenbank jsou podle průzkumů nejspokojenější na trhu
Rozhovor s Máriem Droscem, členem a výkonným ředitelem retail Raiffeisenbank o tom, jak v silné konkurenci udržet vynikající postavení.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.