« Zpět

USF - odborný partner soutěže Zlatá koruna komentuje výsledky soutěže

| 9. července 2008 - 9:52 | Zprávy | Účty

Unie společností finančního zprostředkování a poradenství (USF) je v letošním roce odborným partnerem soutěže Zlatá koruna. Jako profesní sdružení firem podnikajících ve finančním poradenství, měla zastoupení předních ekonomických expertů ve finanční akademii (porotě hodnotitelů).

USF respektuje Zlatou korunu jako jednu ze dvou, odbornou veřejností všeobecně uznávaných, soutěží. Dle posledních veřejných průzkumů je soutěž Zlatá koruna sledovaná i ze strany spotřebitelů. Dokazují to nejnovější průzkumy veřejného mínění.

Do letošního ročníku se přihlásilo 63 společností se 182 finančními produkty, které soutěžily v 16 kategoriích. USF byla zastoupena ve finanční akademii Ekonomickými experty na bankovnictví, pojišťovnictví, penzijní připojištění a podílové fondy.

Místopředseda rady USF Vladimír Nejezchleba komentuje výsledky soutěže Zlaté koruny následovně: ?Na trh je každý rok uvedena celá řada novinek z oblasti finančních služeb. Existují však finanční služby, které jsou svojí vysokou kvalitou a zaslouženou oblibou známy již více než deset let. To jsou například některé dlouhodobě osvědčené podílové fondy s odlišnou investiční strategií, nebo pojistné produkty s širokým rozsahem pojištění, minimem výluk a rozumnou cenou. Zlaté koruně letos dominovala pojišťovna Kooperativa, která získala celkem pět ocenění. V oblasti neživotního pojištění po právu získala pojišťovna Kooperativa ocenění čtyři. Zlatá koruna za životní pojištění Perspektiva byla pro odbornou veřejnost překvapením. V penzijním připojištění a podílových fondech dominovala finanční skupina ING. ING penzijní fond a podílové fondy ING sbírají ocenění právě za dlouhodobou kvalitu. V oblasti bankovnictví získaly ocenění bankovní služby, které staví svůj marketing na nízkých nebo nulových poplatcích v bankovních produktech. Čtyři ocenění pro m Bank a Zlatá koruna pro ING Konto v kategorii účty jsou potvrzením, že jde o krok správným směrem.?
  
Odborníci z USF nehlasovali pro nové ?moderní? finanční produkty bank, které slouží zvýšení spotřeby na úvěr a neúměrnému zadlužování. USF nepodpořila ani nové kreditní karty se stále vyšším objemem možnosti zadlužení ani ?moderní? spotřebitelské půjčky s odloženým počátkem splácení.

Společnosti sdružené v USF vidí hlavní přidanou hodnotu v úvěrovém poradenství především v citlivém nastavení poměru hodnoty majetku, příjmů a velikosti závazků klientů tak, aby dluhy klienta sloužily výhradně k navýšení majetku. Prioritu vidí společnosti sdružené v USF v postupném oddlužení klienta. Jedná se především o splacení špatných dluhů, které neslouží k navýšení majetku a naopak navyšují pouze výdaje, například spotřebitelské úvěry na rekreaci, úvěry z kreditních karet na tzv. ?parazitní? výdaje či nákladné půjčky na spotřební zboží.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.