« Zpět

Úroky na spořících účtech padají. Ale ne všude

| 16. ledna 2009 - 12:21 | Zprávy | Účty

Spoření letos nebude tak výhodné jako loni. Úrokové sazby u spořících účtů totiž především kvůli kroku ČNB, která snížila době svou základní úrokovou sazbu na 2,25 procent, poklesly.Nejvýrazněji snížila úročení spořícího účtu eKonto Raiffeisenbank – z 3,5 na 2,5 procenta. Ke krácení úroků sáhla také mBank, její účet eMax teď bude vydělávat 2,7 procent. Už dříve snížila úrokové sazby ING u ING Konto z 3,25 na 3 procenta.

Spoření letos nebude tak výhodné jako loni. Úrokové sazby u spořících účtů totiž především kvůli kroku ČNB, která snížila době svou základní úrokovou sazbu na 2,25 procent, poklesly. Nejvýrazněji snížila úročení spořícího účtu eKonto Raiffeisenbank – z 3,5 na 2,5 procenta. Ke krácení úroků sáhla také mBank, její účet eMax teď bude vydělávat 2,7 procent. Už dříve snížila úrokové sazby ING u ING Konto z 3,25 na 3 procenta.

Ke stejnému kroku však nehodlají přistoupit všechny finanční instituce. "Naším cílem je i nadále klientům nabízet spoření se zúročením až 5,85 procenta," říká například "Vladimír Stejskal", generální ředitel spořitelního družstva WPB Capital, které nabízí nejvýhodnější zúročení v tuzemsku. "Navíc budeme v lednu pokračovat v reklamní kampani s názvem »Vaše úspory vám nyní vydělají dvakrát«. V této kampani získají naši klienti zajímavé úrokové sazby a navíc od nás obdrží dárek až 6 000 korun," dodává.

Vypadá to, že se nemusíme obávat zvláštní situace, která nastává ve Velké Británii. Očekává se totiž, že Anglická banka sníží úrokové míry pod 2 procenta, možná až na 1 procento. List Daily Telegraph dokonce varuje před nebezpečím, že se spořící účty dostanou do záporných hodnot. Vkladatelé by tak bankám platili za to, že v nich spoří peníze…

Více informací o produktech WPB Capital naleznete na webových stránkách spořitelního družstva www.wpb.cz.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.