« Zpět

Unikátní spoření UniCredit Bank: Od určité částky zhodnocení klesá

| 26. května 2010 - 12:24 | Zprávy | Účty

Spořílkové v Česku mají další místo, kam dávat úspory. UniCreditBank přišla s novým spořicím kontem. Od určité vložené částky nabízí zajímavé zhodnocení, ale až přestane platit nynější akce, seberou část výnosu poplatky za vedení účtu. Dali jsme tomuto produktu tři hvězdičky. 

Spořílkové v Česku mají další místo, kam dávat úspory. UniCreditBank přišla s novým spořicím kontem. Od určité vložené částky nabízí zajímavé zhodnocení, ale až přestane platit nynější akce, seberou část výnosu poplatky za vedení účtu. Dali jsme tomuto produktu tři hvězdičky. UniCreditBank přišla s novým spořicím účtem, který může některým konkurenčním bankám nahnat strach. Od začátku letošního května banka začala nabízet výrazně vyšší zhodnocování krátkodobých úspor v rámci takzvaného Unikátního konta. To je kombinace některého ze čtyř běžných osobních účtů UniCreditBank a spořicího účtu .
Reklama a letáčky na Unikátní konto sice hovoří o dnes téměř neuvěřitelné úrokové sazbě 3,5 procenta na bankovním spořicím účtu, ale to je poněkud zavádějící tvrzení. Jedná se o sazbu s přízviskem „až“, na kterou mohou majitelé běžných účtů UniCreditBank dosáhnout jedině při odpovídajícím vkladu, a to dle pásmového úročení. Pro každý ze čtyř běžných účtů ovšem platí jiná pásma na spořicím účtu. Nejvyšší sazbou se navíc neúročí celý vklad.
Na 3,5procentní sazbu dosáhnete s nejlevnějším ze čtyř běžných účtů, Kontem Praktik, jedině v případě, že máte na spořicím účtu uloženo více než 75 tisíc korun. Platí však, že část do 74 999 korun se úročí jen jedním procentem a teprve to, co máte uloženo nad touto sumou, se zhodnocuje 3,5procentní sazbu. V okamžiku, kdy úspory přesáhnou částku 150 tisíc korun, se znovu ocitnete v jednoprocentním úrokovém pásmu. Díky tomuto trojpásmovému úročení je tedy efektivní úroková míra spořicího účtu u vkladu 150 tisíc korun na spořicím účtu s kontem Praktik jen 2,25 procenta. To je maximální částka, kterou má smysl na účtu držet. Při jejím překročení efektivní úroková míra klesá.
V praxi úspory v kombinaci s Kontem Praktik při nejvýhodnější 150tisícové úložce vydělají čistého za měsíc 239 korun. To je stejné zhodnocení jako například u konkurenčního ING Konta , které ovšem úrokovou sazbu 2,25 procenta nepodmiňuje vedením žádného dalšího účtu ani výší vkladu (tato sazba platila ovšem pouze do 23.5.2010 od pondělí 24.5. nově klesla na úroveň 2 %). Přípis úroků je v obou bankách prováděný vždy k poslednímu dni každého kalendářního čtvrtletí. Spočítejte si, co vám s úsporami provedou daně a inflace.

Stejné pravidlo pásmového zhodnocování úspor na spořicím účtu v rámci Unikátního konta platí i pro držitele dalších třech osobních účtů v UniCreditBank. Rozdíl ovšem u každého z kont tkví ve výši minimálního vkladu pro jednotlivá pásma (více podrobností viz tabulka). U konta Mozaika, kde si klient může poskládat devět služeb či produktů k účtu podle svých potřeb, se úročí zůstatek přesahující 150 tisíc korun. Horní hranicí pro výhodné úročení je 300 tisíc korun. Majitelé konta Komplet, které umožňuje neomezený počet tuzemských transakcí i neomezený počet výběrů z bankomatů UniCreditBank, na vyšší zhodnocování dosáhnou jedině vkladem od 300 tisíc do 600 tisíc korun. Pro 3,5procentní sazbu u konta Exklusive musí být úložka 600 tisíc až 1,2 milionu korun.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.