« Zpět

Účet v mBank zatíží poplatky

| 2. srpna 2010 - 13:09 | Zprávy | Účty

Účet mKonto v mBank, jehož obhospodařování přes internet a kartu dosud nemuselo stát klienta měsíčně ani korunu, zatíží od 1. srpna některé poplatky. Poplatky postihnou především výběry z bankomatu v tuzemsku.

Účet mKonto v mBank, jehož obhospodařování přes internet a kartu dosud nemuselo stát klienta měsíčně ani korunu, zatíží od 1. srpna některé poplatky. Poplatky postihnou především výběry z bankomatu v tuzemsku. Až dosud byly první tři výběry z kteréhokoli bankomatu zcela zdarma, každý další za 35 Kč. Nově bude počet bezplatných výběrů záviset na měsíčním objemu bezhotovostních transakcí všemi kartami klienta u obchodníků a na internetu. Teprve při transakcích nad 4000 Kč měsíčně budou tři výběry z bankomatu zdarma.
Utratí-li klient kartami 2000 až 2999 korun měsíčně, bude první výběr z bankomatu zdarma, druhý a třetí za 9 korun a každý další za 35 korun. Utratí-li klient kartami 3000 až 3999 korun, zdarma bude mít dva výběry, třetí výběr bude stát 9 Kč a ostatní 35 korun.
Disponenti s účtem přijdou o možnost mít první tři výběry z bankomatu zdarma. Naopak zaplatí za každý výběr 35 korun.
Změna postihne i dosavadní zcela bezplatné výběry z bankomatu v cizině. Nově nebudou platit nic jen ti, kteří si při jednom výběru vyzvednou 2500 korun a více. Při nižším výběru klient zaplatí 35 Kč. „Banka chce eliminovat nepřiměřeně vysoké náklady při opakovaném vybírání malých částek,“ uvádí se na webu.
Jednorázové platební příkazy do jiné banky budou i nadále zdarma, ale jen do prvních deseti příkazů. Změny se nedotknou pravidelných plateb, jako inkasa, SIPO, trvalých příkazů, ani plateb v rámci mBank. Rovněž příchozí transakce budou zdarma.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.