« Zpět

Účet u Volksbanky s úročením 3,33 %

| 22. října 2008 - 10:50 | Zprávy | Účty

Od září se Volksbank zařadila po bok institucí, které nabízejí spořicí účty se zvýhodněným úročením. V případě Volksbanky se jedná o 3,33 % ročně. Pro srovnání, spořicí konto ING je nyní s úrokem 3,25 %, v bance LBBW (bývalá Bawag Bank) je spořicí účet s úrokem 3,3 % stejně jako v mBank (eMAX spořicí účet).

RECENZE FINANČNÍCH PRODUKTŮ

Od září se Volksbank zařadila po bok institucí, které nabízejí spořicí účty se zvýhodněným úročením. V případě Volksbanky se jedná o 3,33 % ročně.

Pro srovnání, spořicí konto ING je nyní s úrokem 3,25 %, v bance LBBW (bývalá Bawag Bank) je spořicí účet s úrokem 3,3 % stejně jako v mBank (eMAX spořicí účet). V tuto chvíli nabízí o něco vyšší sazbu u standardního účtu pouze eKonto Raiffeisenbanky, kde ovšem konečná úroková sazba závisí na zůstatku na účtu a na horní hranici sazby - 3,5%dosáhnou pouze ti se zůstatkem vyšším než jeden milion korun.
Sazba je tedy u Běžného investičního účtu o něco vyšší než u účtů konkurenčních. Co se týče dalších poplatků, zřízení a vedení účtu je zdarma, k účtu získáte bezplatně i internetové bankovnictví pro ovládání účtu on-line. Volksbank ovšem nechce, aby lidé účet používali jako běžný a poplatky za příchozí, a zejména odchozí platby nastavila vysoko - příchozí platba v rámci banky je zdarma, z jiné banky vyjde na 6 Kč. zadáním platebního příkazu přes internetbanking zaplatíte za odchozí položku 18 Kč. Za příkaz podaný na pobočce banky se účtuje poplatek dokonce 36 Kč.
Tento poplatek za odchozí platby ze spořicího účtu je o poznání vyšší než u konkurence. Jinde ale odvádění peněz z účtu kontrolují třeba tím, že umožňují převod z účtu pouze přes předem navolená konta nebo přes běžný účet v dané bance.
Jinak má běžný investiční účet podobné parametry, se kterými se setkáme i jinde. Především je úročení nezávislé na výši zůstatku na účtu a peníze jsou plně likvidní v tom smyslu, že je možné je kdykoliv z účtu vybrat. Účet si může založit kdokoliv, tedy i ti bez běžného účtu ve Volksbance.
Spořicí účet s úrokovou sazbou 3,33 % p.a. si nyní mohou v rámci balíčku Aktiv konto PLUS pořídit i klienti Volksbank SHOP. To jsou malé pobočky Volksbanky zřizované v obchodních domech Kaufland.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.