« Zpět

Tisková konference ? 6. ročník soutěže Zlatá koruna

| 8. dubna 2008 - 10:00 | Zprávy | Účty

Za účasti náměstka ministra financí Milana Šimáčka a finančního arbitra České republiky Františka Klufy se v pondělí v Praze konala tisková konference k právě probíhajícímu 6. ročníku soutěže Zlatá koruna. Přítomni byli dále Pavel Uzel, předseda představenstva společnosti OVB Allfinanz, a.s., která je generálním partnerem soutěže a Pavel Doležal, ředitel soutěže Zlatá koruna. Záštitu nad letošním ročníkem soutěže převzal ministr financí ČR Miroslav Kalousek.

V soutěži Zlatá koruna se nehodnotí banky, pojišťovny nebo jiné finanční ústavy, ale jejich produkty, které nabízejí zákazníkům. Má tedy mnohem blíže k spotřebitelům, hlavně proto, že jim usnadňuje orientaci a rozhodování při konkrétním nákupu finančních produktů a služeb.

Jak na setkání s novináři uvedl náměstek ministra financí Milan Šimáček, ?Zlatá koruna občany motivuje, aby se více zajímali o vlastnosti jednotlivých produktů a byli schopni porozumět nabídkám finančních společností. Znalost finančních produktů a schopnost orientovat se v nabídce je jedním z pilířů finančního vzdělávání, a tomu svým zaměřením na produktovou oblast Zlatá koruna napomáhá.?

Společnost OVB Allfinanz novým generálním partnerem Zlaté koruny

Na tiskové konferenci byl představen nový generální partner Zlaté koruny, kterým je přední finančně poradenská společnost OVB Allfinanz, a.s.. Důvody vstupu OVB Allfinanz, a.s. do projektu Zlaté koruny objasnil předseda představenstva společnosti, Pavel Uzel.

?Neustále sledovat celý finanční trh a nacházet v něm nejlepší finanční produkty je pro zákazníky složité a časově náročné. Do něčeho takového ale vůbec není nutné se pouštět, protože OVB Allfinanz pomáhá najít zákazníkům optimální variantu při řešení jejich finanční situace,? říká Pavel Uzel.  ? I to je důvod, proč společnost OVB Allfinanz spojila své jméno a logo s touto prestižní a výjimečnou akcí finančního světa. Symbolizuje tak spojení finančního poradenství s nejlepšími finančními produkty na českém trhu. Stejně tak, jako tento projekt, pomáhá totiž i OVB Allfinanz, a.s. veřejnosti orientovat se ve světě financí. Pro OVB je to jedna ze dvou hlavních činností. Tou druhou je neustále péče o naše zákazníky. Chceme naše znalosti uplatnit ve prospěch našich zákazníků,? dodává Pavel Uzel.

Pro finanční společnosti je účast v soutěži prestižní záležitostí

Stejně jako v uplynulých ročnících byl ze strany finančních společností i letos o účast v soutěži velký zájem.  Do patnácti soutěžních kategorií přihlásilo 61 finančních společností celkem 179 produktů.  Do soutěže o hlavní cenu Novinka roku bylo přihlášeno 73 produktů, což  je téměř o polovinu více než loni, kdy byla tato cena vyhlášena poprvé. 

Produkty přihlášené do soutěže hodnotí jako v minulých ročnících Finanční akademie, nezávislá porota složená z ekonomických odborníků, publicistů a zástupců akademické sféry.

Rekordní účast v hlasování o Cenu veřejnosti

Velmi atraktivním se letos stalo hlasování o Cenu veřejnosti. Včerejším dnem bylo ukončeno první kolo, v němž účastníci nominovali produkty do finálového hlasování. Loni se tohoto nominačního kola zúčastnilo na internetu 10 087 hlasujících, v letošním roce 22 485 hlasujících, kteří nominovali celkem 521 finančních produktů.

Do finálového kola postoupilo 20 produktů s nejvyššími nominacemi. V tomto druhém kole, které začíná dnes, je možné kromě internetu hlasovat i prostřednictvím SMS zpráv. Hlasování o Cenu veřejnosti bude ukončeno 21. května.

20 finančních produktů nominovaných do hlasování o Cenu veřejnosti
Produkty jsou seřazeny abecedně.

Produkt
Společnost
Tvar SMS zprávy

Allianz Rytmus
Allianz pojišťovna
ZK 1

ATRAKTIV úvěr 3,7 % p.a.
Českomoravská stavební spořitelna
ZK 2

Aviva EasyLife
Aviva životní pojišťovna
ZK 3

ČSOB Elektronické bankovnictví
Československá obchodní banka
ZK 4

ČSOB Studentské konto Plus
Československá obchodní banka
ZK 5

eKonto
Raiffeisenbank
ZK 6

eMAX - spořící účet
mBank
ZK 7

Gaudeamus 2
Komerční banka
ZK 8

konto Genius Active
GE Money Bank
ZK 9

Max Internetbanking PS
Poštovní spořitelna
ZK 10

MAZLÍČEK - pojištění pro psy
Česká pojišťovna
ZK 11

mKonto - osobní účet
mBank
ZK 12

Mojebanka
Komerční banka
ZK 13

Penzijní připojištění AXA
AXA penzijní fond
ZK 14

PERSPEKTIVA
Kooperativa pojišťovna
ZK 15

Postžirový účet - program Klasik
Poštovní spořitelna
ZK 16

Program Student+
Česká spořitelna
ZK 17

Přímé bankovnictví eBanky
eBanka
ZK 18

SERVIS 24
Česká spořitelna
ZK 19

Spořicí účet ING Konto
ING Bank
ZK 20

SMS zprávy z mobilního telefonu je možné zasílat ve tvaru ZK(mezera)číslo
(např. ZK 9) na telefonní číslo 9001106.

Novinkou letošního ročníku je vyhlášení Ceny podnikatelů

Novinka, kterou představil ředitel Zlaté koruny Pavel Doležal, umožňuje podnikatelům,     aby sami zvolili nejoblíbenější produkty, které jim banky a ostatní finanční společnosti nabízejí.

?Rozšířením soutěže o tuto hlavní cenu chceme obrátit větší pozornost k produktům pro malé a střední podniky, které tvoří významnou součást celkové nabídky na našem trhu. Cena podnikatelů je reakcí na to, že dosud jsme neměli možnost konfrontovat názory odborníků z Finanční akademie, kteří tyto produkty v soutěži Zlatá koruna hodnotí, s názory samotných jejich uživatelů. Chyběl tu jistý protipól jakým je Cena veřejnosti u produktů pro běžné klienty. Protože i v segmentu produktů pro malé a střední podniky je dnes konkurence velice silná, mohou být výsledky tohoto hlasování pro trh zajímavou informací,? vysvětluje Pavel Doležal.

V této nové anketě mohou podnikatelé odevzdávat své hlasy na internetových stránkách www.zlatakoruna.info až do 21. května 2008.

Další novinkou je rozšíření počtu členů Finanční akademie

Do letošního roku měla Finanční akademie, která produkty přihlášené do Zlaté koruny hodnotí, kolem stovky členů. Letos se jejich počet zvýšil na 260. Finanční akademie má od letošního roku také nového předsedu, kterým se stal finanční arbitr ČR František Klufa.

?Rozšíření Finanční akademie neznamená jen kvantitativní, ale především kvalitativní změnu. Její hlavní význam je v tom, že se ve spolupráci s asociacemi a sdruženími působícími ve finančním sektoru podařilo získat řadu specialistů na jednotlivé segmenty finančního trhu. Byly vytvořeny sekce odborníků, kteří dokonale rozumějí problematice určité části trhu a mohou posuzovat produkty v dané oblasti skutečně kvalifikovaně. Myslím, že jde o výrazný posun, který dále zvýší renomé soutěže,? říká předseda Finanční akademie František Klufa.

V květnu se uskuteční Finanční fórum Zlaté koruny

První Finanční fórum Zlaté koruny se konalo loni a přitáhlo k sobě mimořádnou pozornost.  Letos 6. května se uskuteční další Finanční fórum Zlaté koruny na téma Hypoteční krize ? globální problém globálních trhů.

Finančního fóra se zúčastní ministr financí Miroslav Kalousek a svou účast dále přislíbili Prof. Jean Marie Bouroche, International Scientific Committee Director CRIF Decision Solutions, Mgr. Herbert G.Pfeiffer, prezident Asociace evropských stavebních spořitelen a člen představenstva Prvé stavebné sporiteľny, Martin Upton, šéf katedry financí Open University - Head for Finance  a  Jan Frait, náměstek ředitele samostatného odboru ekonomického výzkumu a finanční stability ČNB a  zastupující člen Výboru pro bankovní dohled Evropské centrální banky.

Partneři soutěže Zlatá koruna

Generální partner: OVB Allfinanz, a.s.

Partneři: CK Fischer, World Class, Audi, ČT 24, Ipsos Tambor, Top Hotels Group, Open University, Bomton, Intermundo Cigars.

Hlavní mediální partneři: MF Dnes, iDnes.

Mediální partneři:  FinExpert.cz, Osobní finance, Finance.cz, Kurzy.cz, Peníze.cz, Měšec.cz, Podnikatel.cz, České noviny.cz, Finanční noviny.cz, Prosperita, NEWTON Media.

Odborní partneři: Finanční arbitr České republiky, Česká asociace pojišťoven, Asociace českých pojišťovacích makléřů, Asociace penzijních fondů, Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců České republiky, Asociace hypotečních makléřů,  Česká leasingová a finanční asociace,  Bankovní registr klientských informací,  Nebankovní registr klientských informací, SOLUS, Unie společností finančního zprostředkování a poradenství, Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, Hospodářská komora České republiky, Unie malých a středních podniků.

Pořadetel soutěže:
pdMEDIA s.r.o.

Generální partner soutěže, společnost OVB Allfinanz, a.s., je přední finančně poradenská společnost, působí na českém trhu od roku 1993 a je dceřinou společností německé OVB Holding AG. V současné době má v ČR více než 795 tisíc klientů a spravuje více než 1,5 miliónu smluv. Klientům je k dispozici celorepubliková síť kvalifikovaných poradců ? pojišťovacích a investičních zprostředkovatelů. Mateřská společnost OVB Holding z německého Kolína nad Rýnem vznikla v roce 1970 na základě myšlenky poskytovat soukromým klientům obsažné, individuální a komplexní majetkové a finanční poradenství. V současné době působí prostřednictvím dceřiných firem v dalších 13 zemích Evropy.

OVB Holding se sídlem v Kolíně n. Rýnem je jedním z předních evropských obchodníků s finančními produkty. Od založení v roce 1970 je klíčovou činností společnosti finanční poradenství, které se soustřeďuje na individuální potřeby klientů ? především domácností ? v oblastech pojistné ochrany, v otázkách majetkového poradenství, zaopatření na stáří a nákupu nemovitostí. V současnosti je v Evropě poradcem 2,61 milionu klientů a spolupracuje s více než 100 renomovanými produktovými partnery. OVB Holding nyní působí celkem ve 14 zemích, přičemž pro OVB pracuje přes 4800 aktivních spolupracovníků. V roce 2007 dosáhl OVB Holding, obchodovaný od června 2006 na Frankfurtské burze (Prime Standard), celkových provizních příjmů ve výši 246,2 mil. Euro a EBIT ve výši 29,0 mil. Euro.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.