« Zpět

Skupině UniCredit byl udělen mandát Evropské komise pro platby SEPA

| 25. února 2010 - 11:00 | Zprávy | Účty

Evropská komise pověřila UniCredit prováděním velké části plateb Evropské komise v rámci jednotného evropského platebního styku – tzv. plateb SEPA. UniCredit se tak od nynějška stává jednou ze čtyř bank odpovědných za veškerý platební styk jménem Evropské komise.


Sergio Ermotti, náměstek generálního ředitele UniCredit k tomu říká: „Toto zmocnění dokládá kvalitu našich schopností v oblasti Global Transaction Banking, díky nimž dokážeme poskytovat služby našim klientům ve 22 evropských zemích.“ Marco Bolgiani, ředitel Global Transaction Banking skupiny UniCredit dodává: „Rozhodujícím faktorem pro rozhodnutí Evropské komise se stala naše skutečně vysoká angažovanost pro SEPA a zároveň naše rozsáhlá síť bank v celé Evropě.“
Vyberte si svůj osobní účet zde
Pověření bylo bance uděleno na základě výběrového řízení. K účasti na tomto výběrovém řízení byly vyzvány všechny banky v Evropě. „Podílem 25 – 35 % na celkovém objemu jsme opětovně potvrdili svou konkurenceschop­nost,“ uvedl Marco Bolgiani. Celkový počet transakcí dosáhne více než 1,6 mil. mezinárodních plateb v objemu přes 33 mld. EUR. Rozhodnutí Evropské komise zpracovávat napříště platební transakce v režimu SEPA a orientovat se na čtyři banky znamená, že Komise bude stále výrazněji opouštět dřívější model, v jehož rámci za zpracování uvedených plateb nesly odpovědnost místní banky v jednotlivých evropských státech.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.