« Zpět

S čím konkurují ostatní banky

| 28. listopadu 2011 - 12:14 | Zprávy | Účty

Spořicí účty patří v současné době k poměrně výhodným finančním produktům, mají mnohem vyšší úrok než většina termínovaných vkladů. Které spořicí účty nejvíce konkurují Air Bank? Wüstenrot Stejný úrok jako Air Bank – tedy 2,5 % ročně – nabízí na spořicím účtu i Wüstenrot hypoteční banka, ale pouze tehdy, když klient zafixuje vklad či jeho část na určitou dobu (3, 6, 9 a 12 měsíců) a tu dodrží. 

Spořicí účty patří v současné době k poměrně výhodným finančním produktům, mají mnohem vyšší úrok než většina termínovaných vkladů. Které spořicí účty nejvíce konkurují Air Bank?
Wüstenrot Stejný úrok jako Air Bank – tedy 2,5 % ročně – nabízí na spořicím účtu i Wüstenrot hypoteční banka, ale pouze tehdy, když klient zafixuje vklad či jeho část na určitou dobu (3, 6, 9 a 12 měsíců) a tu dodrží. Pokud vklad vybere dřív či vklad nefixuje, činí úrok 2,3 %.
Určitou nevýhodou je, že úrok 2,3 % platí až při zůstatku od 30 tisíc korun (do této částky je úrok jen 0,1 %) a že k účtu není k dispozici platební karta. Minimální vklad je 200 korun.
Kladem naopak je, že Wüstenrot nabízí současně velmi zajímavé termínované vklady.

Equa bank Equa bank, která letos vznikla z Banco Popolare Česká republika, nabízí spořicí účet s úrokem 2,3 %. Minimální vklad není vyžadován. I tato banka má zajímavé termínované vklady, je ovšem k nim nutný běžný účet.
AXA bank AXA bank má na spořicím účtu úrok 2 % (do tří miliónů korun) a pro letošek nabízí i úrokový bonus 0,3 % v závislosti na průměrné výši zůstatku v roce 2011.
Výhodou účtu AXA je možnost využívat platební kartu pro výběr hotovosti i platbu u obchodníků. Za výběr z bankomatu v ČR se platí 29 korun.
ZUNO Další letošní nová banka – ZUNO – patří do silné bankovní skupiny Raiffeisen Bank International. Její spořicí účet má úrok 2 %. I zde je velkou výhodou čerpat hotovost a platit u obchodníků kartou. Výběr z bankomatu Raiffeisenbank stojí 18 korun, jiné banky 38 korun. Pro založení účtu neplatí minimální hranice. Zuno nabízí rovněž poměrně zajímavé termínované vklady.
Další v pořadí podle úroku jsou ING a LBBW bank CZ (obě banky 1,75 %). V LBBW je ale nutné mít na účtu aspoň 100 tisíc korun.
Poštovní spořitelna nedávno úrok snížila z 1,7 na 1,6 procenta, je přitom nutný minimální vklad aspoň 50 tisíc korun. Do této částky je úrok 0,1 %.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.