« Zpět

Raiffeisenbank cílí na klienty s vyššími příjmy

| 30. srpna 2010 - 11:21 | Zprávy | Účty

Raiffeisenbank má v Česku políčeno na klienty s vyššími příjmy. Na svých pobočkách postupně zavádí koncept tzv. prémiového bankovnictví. Jeho prostřednictvím klientům nabízí dlouhodobé finanční plány s cenovým zvýhodněním celé škály bankovních a pojišťovacích produktů. 

Raiffeisenbank má v Česku políčeno na klienty s vyššími příjmy. Na svých pobočkách postupně zavádí koncept tzv. prémiového bankovnictví. Jeho prostřednictvím klientům nabízí dlouhodobé finanční plány s cenovým zvýhodněním celé škály bankovních a pojišťovacích produktů. „Naším dlouhodobým cílem je být nejlepší bankou v České republice pro segment prémiových klientů. V našem případě to jsou lidé s příjmy nad 25 tisíc korun čistého měsíčně,“ řekl Právu generální ředitel Raiffeisenbank Lubor Žalman.
Banka chce proto rozšířit distribuční sítě a získat několik set nových zaměstnanců určených především na obsluhu těchto klientů. „V následujících 18 měsících chceme otevřít asi 50 poboček v městech nad 50 tisíc obyvatel. Poslední takto otevřenou pobočkou byla tento měsíc pobočka v brněnském obchodním centru Globus, která má mj. i víkendový provoz,“ uvedl Žalman. Podle něj je na českém trhu zhruba milión lidí, kteří podmínku pro vstup do prémiového bankovnictví Raiffeisenbank splňují. „S klienty společně vytváříme dlouhodobý finanční plán na základě jejich životních očekávání. Ptáme se jich například, kdy si chtějí koupit auto, pořídit si bydlení, kolik chtějí mít dětí a jaké jim chtějí dopřát vzdělání nebo jakou by chtěli mít životní úroveň ve stáří,“ vysvětlil Žalman.
Hlavními znaky nové služby, která je běžná například ve Velké Británii či jiných západoevropských zemích, má podle něj být vysoká kvalita obsluhy a individuální poradenství. Prémiové bankovnictví zahrnuje podle šéfa Raiffeisenbank nabídku nejen tradičních bankovních produktů, jako jsou účty nebo platební karty, ale třeba i různé druhy pojištění a stavební spoření.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.