« Zpět

Průměrný Čech platí za běžný účet 249 Kč měsíčně

| 20. července 2010 - 9:52 | Zprávy | Účty

Tisíce korun ročně lze ušetřit na bankovních poplatcích. Stačí vybrat správný účet. Nejméně zaplatí klienti u mBank, kde vychází užívání běžného účtu na devět korun měsíčně. U nejdražších účtů přitom přesahují průměrné měsíční náklady 500 korun. Průměrná hodnota za všechny klienty se podle zvolené metodiky výpočtu pohybuje mezi 231 a 249 korunami. Vyplývá to z výsledků kalkulátoru poplatků za druhé čtvrtletí, které včera zveřejnil server bankovnipoplatky.com.


mBank obsadila v žebříčku nejlevnějších účtů první místo stejně jako v předchozím čtvrtletí. Druhá pozice s poměrně velkým odstupem připadla běžnému účtu od nové Fio banky, jehož používání vychází na 70 korun měsíčně. Na třetím místě skončilo konto GE Money Genius Active od GE Money Bank s měsíčními náklady 87 korun.
Naopak k nejdražším patří podle údajů kalkulátoru účty GE Money Genius Gold a ČSOB Exkluzivní Konto, jejichž používání stojí přes 500 korun za měsíc.
Nejlevnější mBank zdražuje „Celkový poplatek klienta je ovlivněn nejen tím, jak drahou banku má, ale především, jak se v ní chová. Pokud je někdo velmi aktivní, tak i v průměrně drahé bance bude platit měsíčně stokoruny. Pokud někdo banku prakticky neužívá, tak i v drahé bance se může dostat pod 100 Kč měsíčně,“ uvedli autoři projektu.
Některé tuzemské banky v létě mění sazebníky pro občany, úpravy by se podle autorů projektu měly do hodnocení účtů promítnout až ve třetím a čtvrtém čtvrtletí letošního roku. mBank by si i nadále měla udržet prvenství, ale už ne s tak výrazným náskokem.

NEJLEVNĚJŠÍ ÚČTY
Průměrné náklady za měsíc
1. mBank (mKONTO) 9 Kč
2. Fio (běžný) 70 Kč
3. GE Money 87 Kč
(GENIUS ACTIVE*)
4. GE Money 87 Kč
(GENIUS GOLD*)
5. Raiffeisenbank 107 Kč
(eKonto Premium*)
6. ČSOB (EXKL. KONTO*) 123 Kč
7. Raiffeisenbank 127 Kč
(eKonto Extra*)
8. Poštovní Spořitelna 129 Kč
(Osobní účet Era)
9. Volksbank (STYL) 147 Kč
10. Volksbank (FIT) 149 Kč
* po splnění podmínek banky
(zpravidla minimálního obratu či
zůstatku)
Zdroj: www.bankovnipoplatky.com

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.