« Zpět

Přišel vám výpis z banky? Kolik jste za něj zaplatili?

| 11. prosince 2009 - 11:09 | Zprávy | Účty

Výpisy z bankovních účtů jsou od listopadu zdarma. Přesněji řečeno, banka musí podle nového zákona o platebním styku umožnit klientovi, aby se k výpisu bez problémů a bezplatně dostal. Pokud si však klient bude výslovně přát, aby mu banka posílala výpis poštou, bude si moci za to účtovat poštovné. Banky nejčastěji vyřešily tuto povinnost tím, že výpisy zveřejňuje prostřednictvím internetového bankovnictví, nebo je vytisknou a nechají klientovi k nahlédnutí či vyzvednutí na pobočce.

Od listopadu má každý bankovní klient nárok na výpis z účtu zdarma. Banky mohou účtovat jen náklady spojené s doručením, tedy například poštovné. Kolik vás stál výpis z účtu za listopad? Napište nám své zkušenosti.

Zákon o platebním styku zrušil některé další bankovní poplatky. Jenže banky na to zareagovaly tím, že některé jiné poplatky zvýšily nebo dokonce zavedly nové. Nejčastěji se to týká platebních a kreditních karet. Ale i dostupnosti informací o zůstatku na účtu. Třeba Komerční banka zavedla nový poplatek za zpřístupnění zůstatu na běžném účtu v bankomatu. Vzkaz klientům je zhruba takový: "Na svých 34 miliard korun, které jsme na poplatcích v prvních třech letošních čtvrtletích vybrali, si sahat nenecháme."

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.