« Zpět

Přehled úroků v bankách

| 31. března 2009 - 11:51 | Zprávy | Účty

Sázíte nejraději na jistotu? V bankách na vás čekají pojištěné vklady a PŘÍZNIVÉ ROČNÍ SAZBY. Mnohdy však musíte uložit alespoň 30 000 korun nebo si u banky zřídit běžný účet. Čtěte, jaké podmínky vás čekají. Co je co? Spořicí účty: Pokud vložíte peníze na spořicí účet, budou se zhodnocovat úrokovou sazbou mnohem vyšší než na běžném účtu.

Sázíte nejraději na jistotu? V bankách na vás čekají pojištěné vklady a PŘÍZNIVÉ ROČNÍ SAZBY. Mnohdy však musíte uložit alespoň 30 000 korun nebo si u banky zřídit běžný účet. Čtěte, jaké podmínky vás čekají.
Co je co?
Spořicí účty: Pokud vložíte peníze na spořicí účet, budou se zhodnocovat úrokovou sazbou mnohem vyšší než na běžném účtu. Pozor, je však takzvaně vyhlašovaná. Banka ji může kdykoli změnit. Peníze smíte na takový účet kdykoli vložit a kdykoli vybrat, aniž byste platili penále.
Termínované vklady: Jestliže peníze vložíte na termínovaný účet, budou úročeny sazbou, která je zpravidla vyšší než u spořicích účtů a navíc garantovaná - na rok, na dva roky i déle. Záleží na tom, kterou banku si vyberete. Po celou dobu smluveného spoření banka sazbu změnit nemůže. Vy si zas nesmíte vybrat peníze mimo určenou lhůtu, aniž byste platili sankce.
Revolvingový vklad: Termínovaný vklad, u kterého když nevypovíte v domluveném termínu, banka automaticky prodlouží na další stejně dlouhé období s úrokovou sazbou platnou v den otočky, tady v den obnovení vkladu.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.

Přehled úroků z vkladů u jednotlivých bank.