« Zpět

Paušální účty budou dominovat bankovnímu trhu, o jejich zřízení přemýšlí každý druhý Čech

| 14. října 2010 - 10:04 | Zprávy | Účty

Paušální konta jsou budoucností českého bankovnictví, tento typ účtu si chce totiž pořídit každý druhý obyvatel ČR. Vyplynulo to z exkluzivního průzkumu, který si u společnosti AISA nechala zpracovat GE Money Bank . Důvodem obliby balíčkových kont je požadavek klientů mít všechny služby, které používají, k dispozici bez dalších poplatků a administrativy.


„Podle výzkumu GE Money Bank mezi nejžádanější služby u běžných účtů patří neomezené výběry z bankomatů vlastní banky, vklady v hotovosti na přepážce, příchozí a odchozí platby to vše bez limitů transakcí,“ řekla Iva Štylerová, senior manažerka depozitních produktů GE Money Bank, a dodává: „Pozorujeme tedy jednoznačný trend, že se klienti od jednoduchých účtů, u kterých platí za jednotlivé transakce, a které v ČR stále dominují, odklánějí k paušálním kontům. Lidé dnes očekávají, že jim banka nabídne komplexní účet s doplňkovými službami a neomezenými možnostmi jejich využívání.“
Vyberte si vhodný účet zde
Nové konto Genius Optimal od GE Money Bank reaguje na požadavky klientů a za jeden poplatek nabízí všechny služby bez omezení četnosti jejich používání. Klienti zároveň získávají výhodnější podmínky pro další bankovní produkty, jako jsou hypotéky, lepší úrokové sazby u spořicích účtů a komplexní pojištění.
Z průzkumu GE Money bank dále vyplynulo, že klienti k běžnému účtu od banky chtějí také další doplňkové služby jako je spořicí účet, pojištění nebo například více platebních karet či internetové bankovnictví pro ovládání účtu. Právě internetové bankovnictví je nejrychleji se rozvíjející služba v oblasti finančních služeb, zájem o něj od roku 2005 vzrostl více než dvojnásobně. „Od ovládání účtu přes telefon jsme se dostali do éry internetového bankovnictví, které se stává dominantním nástrojem na ovládání běžných účtů. Do budoucna očekáváme, že internetové bankovnictví bude standardně dostupné z mobilního telefonu a lidé budou moci spravovat svůj účet opravdu odkudkoliv,“ říká Peter Mikuš, ředitel depozitních produktů GE Money Bank.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.