« Zpět

Ovládat účet přes chytrý telefon? Postupně se dočkáte

| 30. září 2011 - 11:05 | Zprávy | Účty

Banky chtějí jít s dobou a tak chystají obsluhu svých účtů přes aplikace chytrých telefonů. V současnosti tuto službu nabízí například Fio Bank (iPhone a Android) a Equa Bank (iPhone a Android obojí by mělo být funkční zhruba do měsíce). Ostatní banky nabízejí aplikaci s omezenými funkcemi nebo je připravují. 

Banky chtějí jít s dobou a tak chystají obsluhu svých účtů přes aplikace chytrých telefonů. V současnosti tuto službu nabízí například Fio Bank (iPhone a Android) a Equa Bank (iPhone a Android obojí by mělo být funkční zhruba do měsíce). Ostatní banky nabízejí aplikaci s omezenými funkcemi nebo je připravují. Informaci přinesla ČTK.
Aplikaci pro chytré telefony vlastní i Komerční banka, ale zatím bez možnosti obsluhovat s ní účet. Zatím slouží pouze pro přehled o bankomatech a pobočkách. „Již na podzim rozšíříme novou Mobilní banku 2 o první aktivní aplikace, jako jsou kalkulačky hypotečních a spotřebitelských úvěrů. V první polovině roku 2012 pak začnou v Mobilní bance 2 fungovat další aktivní operace, jako je přehled zůstatků a transakční historie, bankovní převody a další,“ uvedl vedoucí přímého bankovnictví Komerční banky Mojmír Prokop.
Aplikaci připravuje také ČSOB a UniCredit Bank, o jejím vytvoření uvažuje i LBBW Bank.
Česká spořitelna nabízí klientům aplikaci „Spořitelna“, přes kterou najdou nejbližší pobočku či bankomat České spořitelny. Aplikace nabízí i investiční doporučení pro akciové trhy, prognózy nebo aktuality z banky. „V oblasti přímého bankovnictví neustále pracujeme na inovacích, o připravovaných novinkách však s ohledem na konkurenci informujeme až ve chvíli, kdy je to aktuální,“ řekla ČTK Klára Pačesová z tiskového oddělení.
V říjnu spustí mobilní verzi internetového bankovnictví také GE Money Bank. K dispozici bude vyhledávání poboček a bankomatů. „Do konce roku připravujeme aplikace pro iOS a Android, které budou k dispozici v App Store a na Android Market. Část obsahu bude také dostupná i bez připojení na internet, například rady a kontakty pro nouzové situace jako je ztráta platební karty,“ informoval mluvčí Pavel Zúbek.
Zuno Bank na speciálních aplikacích pro chytré telefony netrvá. „Poskytujeme mobile banking všem, tedy i těm s ‚obyčejným‘ mobilem. V mobile bankingu od ZUNO klient snadno zkontroluje zůstatky na účtech, pošle domácí platbu, najde kontakty na ZUNO nebo si třeba otevře vklad,“ uvedla mluvčí banky Pavla Renčínová.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.