« Zpět

Odstartoval jubilejní ročník soutěže Zlatá koruna 2012

| 1. března 2012 - 13:07 | Zprávy | Účty

Praha, 1. března 2012 – Začátek března je už tradičně spojený se zahájením soutěže Zlatá koruna. Letos se toto prestižní ocenění finančních produktů bude udělovat podesáté. V rámci nového ročníku došlo k inovaci soutěžních kategorií. Finanční akademie, odborná porota soutěže, bude mít například poprvé možnost porovnat služby obchodníků s cennými papíry. Nad jubilejním desátým ročníkem Zlaté koruny opět převzal záštitu ministr financí ČR Miroslav Kalousek.


Finanční společnosti mohou v letošním ročníku přihlásit produkty do 14 kategorií. Novou kategorií je Obchodování s cennými papíry. Kvůli postupnému vývoji produktů na finančním trhu naopak zaniknou kategorie Elektronické bankovnictví a Leasing (pro spotřebitele). Tradičně budou uděleny i tři hlavní ceny – Novinka roku, Cena veřejnosti a Cena podnikatelů. Výsledky soutěže budou vyhlášeny 7. června v TOP HOTELu Praha.
Soutěž Zlatá koruna si za dobu své desetileté existence získala renomé jak mezi odborníky, tak u široké veřejnosti. Jako jediná hodnotí celé spektrum nabídky na trhu. Do hodnocení je zapojeno 385 odborníků, kteří tvoří porotu soutěže, Finanční akademii. Své finanční favority ale volí i veřejnost - v hlasování o Cenu veřejnosti a Cenu podnikatelů bylo v loňském roce odevzdáno téměř 144 000 hlasů.
„Zlatá koruna letos slaví deset let. Když jsme tuto soutěž v roce 2003 zakládali, chtěli jsme prostřednictvím hodnocení kvality finančních produktů poskytovat klientům vodítko pro lepší orientaci v neustále se rozšiřující nabídce na trhu. To se, myslím, podařilo. Podle posledního výzkumu je Zlatá koruna pro 73% lidí zárukou důvěryhodnosti, 61% lidí motivuje k vyhledávání informací o finančních produktech a 52% lidí připouští její vliv při rozhodování, jaký produkt si vybrat,“ říká Pavel Doležal, ředitel soutěže Zlatá koruna.
Generálním partnerem soutěže Zlatá koruna je OVB Allfinanz, přední poradenská společnost v oblasti osobních a rodinných financí.  "Dvacet-deset-pět. Co mají tato čísla společného? V roce dvacátého výročí působení OVB Allfinanz na českém trhu se koná desátý ročník Zlaté koruny a OVB je již popáté jejím generálním partnerem. Ta čísla jsou důkazem úspěchu. Zlatá koruna během uplynulých deseti let vyspěla a významnou měrou se podílí na kontinuálním vzdělávání obyvatel naší země v oblasti financí. A my v OVB jsme rádi, že se na této netradiční formě podpory finanční gramotnosti můžeme aktivně podílet," říká Michal Knapp, předseda představenstva a generální ředitel společnosti OVB Allfinanz, a.s.
Veřejnost nemusí soutěž jenom pasivně sledovat. Může se do ní zapojit a to prostřednictvím stránek www.zlatakoruna.info, kde nyní probíhá nominační kolo. Dvacet nejúspěšnějších produktů postoupí v dubnu do finálového hlasování. To bude probíhat jak na internetu, tak prostřednictvím SMS zpráv, a rozhodne o konečných vítězích. Již v této době také probíhá hlasování o Cenu podnikatelů, která je určena nejoblíbenějším produktům pro malé a střední podnikatele. Letos bude Cena podnikatelů udělena popáté.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.