« Zpět

Některé banky hned od 1. ledna změnily sazebník poplatků

| 2. ledna 2012 - 11:03 | Zprávy | Účty

Některé z větších tuzemských bank změnily hned od počátku roku sazebník. 
Jak vyplývá z informací od jednotlivých bank, Komerční banka například změnila některé poplatky u platebních karet nebo u obchodníků. ČSOB zdražila výběr z bankomatu jiné banky a omezila sankci za neoprávněnou reklamaci. 

Některé z větších tuzemských bank změnily hned od počátku roku sazebník. Jak vyplývá z informací od jednotlivých bank, Komerční banka například změnila některé poplatky u platebních karet nebo u obchodníků. ČSOB zdražila výběr z bankomatu jiné banky a omezila sankci za neoprávněnou reklamaci. GE Money Bank zdražila odchozí platby, paušál za vedení úvěrového účtu, nebo upomínky i výběr kreditní kartou z bankomatu.
Nižší poplatky než dosud zaplatí u Komerční banky lidé, kteří zapomenou PIN nebo ztratí kartu. Levnější budou nyní i archivní výpisy k účtu. Banka naproti tomu zvýšila poplatek u kreditních karet při výběru z bankomatu. Expresní odblokování platební karty při pětkrát chybně zadaném PIN kódu je nově poskytováno zcela zdarma a do 30 minut. Poplatek za expresní vydání platební karty a PIN kódu klesl z předchozích 4000 na 1500 korun.
GE Money Bank bude měnit sazebník postupně v několika krocích – teď v lednu, a pak v únoru a březnu. Zdražuje například transakce zadané osobně na přepážce banky. Platební příkaz podaný na obchodním místě nyní podražil o pětikorunu na 50 korun. Výjimkou je ale balíček Genius Gold.
Banka dále zvýšila tuzemský platební příkaz zadaný přes internetové bankovnictví. Dosud stál čtyři koruny, a od 1. ledna to je šest korun. Změna se ale týká jen balíčku Genius Start. U dalších balíčků je tato transakce v ceně. Poplatek za zasílání výpisů poštou stoupne z 10 na 15 korun. Zdraží i výběr kreditní kartou z bankomatu nebo vedení spotřebitelského úvěru.
ČSOB a její značka Poštovní spořitelny změní poplatky od 1. února. Poštovní spořitelna mj. zruší poplatek za zrušení trvalého příkazu. ČSOB tak učinila již v listopadu.
Banka omezí sankci za neoprávněnou reklamaci, klesne také poplatek za hypotéku. ČSOB ale také zdraží, a to výběr z bankomatů jiných bank v ČR. Vyšší bude i poplatek za papírové výpisy a platební příkazy, podané na pobočce.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.