« Zpět

Nejvyšší úrok má spořicí účet v AXA Bank

| 4. července 2011 - 14:04 | Zprávy | Účty

Obliba spořicích účtů v Česku stále roste. Ty nejlepší mají ve srovnání s jinými bankovními produkty poměrně vysoký úrok a účet lze snadno ovládat na dálku. Z tohoto hlediska je zajímavou zprávou, že AXA Bank od 1. července zvýšila úrok na svém spořicím účtu, čímž se vyšvihla do čela bank s nejvyšším úrokem.

Obliba spořicích účtů v Česku stále roste. Ty nejlepší mají ve srovnání s jinými bankovními produkty poměrně vysoký úrok a účet lze snadno ovládat na dálku. Z tohoto hlediska je zajímavou zprávou, že AXA Bank od 1. července zvýšila úrok na svém spořicím účtu, čímž se vyšvihla do čela bank s nejvyšším úrokem.
AXA Bank 2 %

Dosud pro vklady měla banka sazbu 1,85 procenta ročně a peníze nad tuto částku byly úročeny sazbou 1,1 procenta. Od včerejška jsou vklady úročeny sazbou 2 % ročně, a to v pásmu až do tří miliónů korun. Lidé, kteří si na stránkách www.axabank.cz založí spořicí účet do konce srpna, navíc ještě dostanou speciální bonus 250 korun.
Nejlepší spořicí účty mají výhodu, že je lze snadno ovládat internetem či po telefonu, a to buď zcela zdarma, nebo jen s minimálními poplatky, že klient nepotřebuje mít běžný účet v bance a peníze může vybírat kdykoli, tedy bez výpovědních lhůt.
Úrok je sice pohyblivý, ale u řady účtů poměrně stabilní. Někdy se ovšem klient dočká nepříjemného překvapení v podobě velkého poklesu úroků. Účtu AXA se to stalo na přelomu loňského a letošního roku.
U spořicího účtu AXA se při použití internetu platí za třetí a další odchozí tuzemskou platbu, a to 19 korun.
Při použití telefonu je tomu taktéž, telefonické zadání platby stojí rovněž 19 korun.
Výhodou účtu AXA je možnost čerpat hotovost či platit u obchodníků platební kartou Visa Electron. Za výběr z bankomatu se v ČR platí 29 korun.
A jak jsou úročeny jiné bankovní spořicí účty, které poskytují obdobné výhody?
Wüstenrot 1,8 % + bonus

Spořicí účet Wüstenrot má úrok 1,8 % ročně při zůstatku od 30 000 až do 3 miliónů korun (pozor, do 29 999 Kč jen 0,1 %). Při fixaci vkladu na tři měsíce, 6 měsíců, 9 měsíců či jeden rok získává klient dodatečnou úrokovou sazbu (bonus) – 0,05 %, 0,1 %, 0,15 % anebo 0,2 %. Fixaci lze v případě potřeby peněz jednoduše zrušit, důsledkem je pouze to, že klient nezíská bonus.
Klient ovládá účet zdarma přes internet a telefon, platí jen za případný výpis poštou (20 Kč), zadání platebního příkazu přes telefon (20 Kč) a vklad v hotovosti v sídle banky (20 Kč). Platební příkazy mohou být jen jednorázové, maximálně na tři zvolené účty.
ING 1,75 %

Jeden z nejvíce klienty oceňovaných účtů. Vedení i ovládání je zcela bez poplatků, přes internet i telefonicky lze zadávat jak platební, tak inkasní příkazy, maximálně na tři účty.
LBBW Bank 1,75 %

Stejně vysoký úrok, ale do částky 99 999 korun činí jen 0,25 % ročně. Zdarma jsou všechny domácí příchozí transakce, možnost zřízení jednoho trvalého příkazu a vklady v hotovosti na pobočkách. Odchozí domácí platby stojí 20 a měsíční výpis 15 korun.
Poštovní spořitelna 1,7 %

Pozor, za vklad do 50 tisíc korun získáte úrok jen 0,1 %. Lze zadat pouze jednorázové a trvalé platby, nikoli inkasní, a to na dva zvolené účty.
GE Money Bank 1,4 %

Od včerejška banka snížila úrok spořicího účtu Genius II z 1,6 na 1,4 %, ale zrušila pásmo do 40 tisíc, ve kterém byl úrok nižší. Účet se ovládá přes internet. Většina transakcí je zdarma. Jen za čtvrtý a každý další jednorázový příkaz se platí 4 koruny. Vklad hotovosti na pobočce stojí 6 a výběr hotovosti 60 korun.
Aktuální úrokové sazby nejvýhodnějších spořicích účtů najdete každý týden v Rodinných financích v tabulce „Do které banky uložit peníze“.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.