« Zpět

Nejlepší spořicí účty ještě zvedly úroky

| 29. srpna 2011 - 10:35 | Zprávy | Účty

Lidé, kteří využívají internetové spořicí účty, mohou mít radost. Tento týden dva velmi dobré účty ještě zvedly své úroky. 
O které jde?  

Lidé, kteří využívají internetové spořicí účty, mohou mít radost. Tento týden dva velmi dobré účty ještě zvedly své úroky.
O které jde?
Wüstenrot až 2,5 %
Wüstenrot hypoteční banka zvýšila základní úrokovou sazbu spořicího účtu z 2,1 na 2,3 procenta ročně. Kromě toho dál platí, že pokud klient zafixuje vklad či jeho část na určitou dobu, získá navíc věrnostní bonus až 0,2 procenta.
„Při roční fixaci činí celkové úročení 2,5 procenta a čistý výnos po odečtení patnáctiprocentní srážkové daně 2,15 procenta,“ sdělila Právu tisková mluvčí Kateřina Bílá.
Základní úrok 2,3 procenta platí při zůstatku od 30 tisíc korun. Horní hranice činí 3 nebo 5 miliónů dle data sjednání spořicího účtu. Zvýšená úroková sazba se týká nejen nově uzavřených, ale také dosavadních účtů sjednaných podle podmínek platných od 28. prosince 2010.
Wüstenrot nabízí spořicí účet od listopadu 2010 a tento měsíc už podruhé zvýšila úrok. Výší úroků zůstává jedničkou na trhu.
Wüstenrot nabízí i zajímavě úročené termínované vklady. Například na tři roky činí úrok 3,15 % a na 5 let 3,40 % ročně. Minimální vklad je v tomto případě 50 000 korun.
AXA Bank až 2,3 %
Axa Bank tento týden nabídla dosavadních i novým klientům, že jim k úroku – nyní činí 2 procenta ročně a patří rovněž k nejvyšším na trhu – přidá letos ještě úrokový bonus 0,3 procenta. „Celkové roční zhodnocení se tak zvyšuje až na 2,3 procenta,“ sdělil Právu mluvčí Marek Zeman. Podle jeho slov výše bonusu bude odvozena od průměrné výše zůstatku na spořicím účtu klienta v roce 2011. U klienta, který si účet teprve založí, bude rozhodujícím datem datum žádosti o spořicí účet.
V AXA Bank jsou základním úrokem 2 procenta zhodnocovány vklady do 3 miliónů korun a na vklady převyšující tuto částku se vztahuje roční úroková sazba 1,3 procenta
Jaké poplatky
Klient se spořicím účtem od Wüstenrot ovládá účet zdarma přes internet a telefon. Hradí se jen zadání platebního příkazu přes telefon (20 Kč), vklad hotovosti v sídle banky (20 Kč) a případný výpis poštou (20 Kč),
Platební příkazy mohou být jen jednorázové, maximálně na tři zvolené účty.
Výhodou účtu AXA je možnost čerpat hotovost či platit u obchodníků platební kartou Visa Electron. Za výběr z bankomatu se v České republice platí 29 korun.
I zde jsou zpoplatněny jen některé služby. Při použití internetu se platí za třetí a další odchozí tuzemskou platbu v měsíci 19 korun. Stejně je tomu u odchozí platby při použití telefonu. Zadání platby telefonicky stojí rovněž 19 korun.
V obou bankách není podmínkou pro založení spořicího účtu mít v této bance běžný účet. Peníze lze vybírat kdykoli, tedy bez výpovědních lhůt.
V červenci se k nejvýhodnějším spořicím účtům přidala i nová internetová banka Zuno (úrok 2 procenta).
Přehled úroků na nejvýhodnějších spořicích účtech ukazuje i tabulka vlevo na této straně.

Čistý výnos po odečtení daně je 2,15 % Kateřina Bílá, Wüstenrot

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.