« Zpět

Nebojte se krize

| 16. března 2009 - 12:32 | Zprávy | Účty

Jaký je rozdíl v úrocích mezi běžným a spořicím účtem v bance? Chci sehnat spolehlivého finančního poradce. Poradíte, kde ho hledat?

PORADNA
Jaký je rozdíl v úrocích mezi běžným a spořicím účtem v bance?
Mirek D.
Na spořicím účtu, vedeném bankou často bez poplatků, se vaše peníze zhodnocují i více než třemi procenty úroků. Tak je to v současnosti například u Volksbank nebo GE Money Bank. A to jsou o hodně lepší podmínky, než nabízejí banky u běžných účtů. Ty jsou naopak výhodnější pro bankovní transakce.
Chci sehnat spolehlivého finančního poradce. Poradíte, kde ho hledat?
Lenka R.
Na stránkách asociace finančních zprostředkovatelů a poradců www.afiz.cz najdete potřebné kontakty na společnosti a jednotlivce, které se finančním poradenstvím zabývají. Můžete se obrátit také na společnosti nezávislého poradenství, jako je například AWD www.awdcr.cz či Benefita www.benefita.cz.
Za poradenství se obvykle nic neplatí.
Dobrá zpráva
Lidé si sice stále půjčují, ale více přemýšlejí o tom, kvůli čemu se zadluží. Podle průzkumu Poštovní spořitelny si berou půjčky na věci trvalejší hodnoty. Vedou půjčky na bydlení či na vzdělání. Trojnásobně vzrostl objem hypoték, naopak ubývá například úvěrů na dovolenou. Že začínají být lidé odpovědnější, nasvědčuje i stále vyšší zájem klientů o pojištění schopnosti splácet úvěr.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.