« Zpět

Moře financí - nový portál pro online správu osobních financí

| 1. března 2011 - 14:47 | Zprávy | Účty

15. února 2011 byl spuštěn nový internetový portál pro online správu osobních financí – www.Moře-financí.cz. Uživatelé mohou nahrát svůj elektronický výpis z účtu do systému, který automaticky rozpozná část jejich transakcí. Navíc již brzy budou moct prověřeným poradcům zadávat nezávazné poptávky na finanční produkty.

15. února 2011 byl spuštěn nový internetový portál pro online správu osobních financí – www.Moře-financí.cz. Uživatelé mohou nahrát svůj elektronický výpis z účtu do systému, který automaticky rozpozná část jejich transakcí. Navíc již brzy budou moct prověřeným poradcům zadávat nezávazné poptávky na finanční produkty.
Proč projekt vznikl
Cílem moře financí je nabídnout uživatelům jednoduchý a rychlý nástroj pro správu osobních financí. Systém umožňuje nahrání elektronického výpisu vybraných bank (jejich počet bude rozšířen) a sám nabídne uživateli rozdělení části položek do různých výdajových a příjmových kategorií, na základě vyhledávaných klíčových slov a výrazů. Uživatel může dokonce sám zadávat své vlastní výrazy, které chce naučit systém příště rozpoznat.
Funkce
Portál  uživateli nabízí možnost sledovat všechny své účty na jednom místě (dohromady i zvlášť) a mít tak přehled o všech svých pohybech a platbách. Kromě záznamů v tabulkách a možností úpravy všech transakcí vidí uživatel své příjmy i výdaje v celé řadě přehledných grafů. Může zobrazovat libovolné vybrané skupiny výdajů nebo příjmů, jejich detaily, podkateorie i vývoj v čase. „Zastáváme názor, že pokud chce někdo doopravdy ušetřit, měl by se ve svých financích orientovat. Velká část lidí o nich má jen hrubou představu,“ řekl Martin Solnička z More-financí.cz.
Mimo uvedené nabízí moře financí svým uživatelům řadu dalších funkcí, jako je například stanovení rozpočtu pro kategorie a zasílání informačního emailu ve chvíli, kdy dojde k jeho překročení. Pro snazší plánování oslav nebo sportovních akcí poslouží funkce sledování společných výdajů, kde budou členové skupiny neustále v obraze, kdo, komu a kolik dluží.
V současné chvíli dochází k finálním přípravám před spuštěním nové funkce Finanční produkty, díky které budou moct uživatelé zadat anonymní poptávku na vybrané finanční produkty a nechat si zaslat nezávazné nabídky od registrovaných a prověřených finančních poradců, aby je mohli sami porovnat a zjistit, která je pro ně nejvýhodnější.
Zabezpečení a ochrana dat
Uživatelé nesdílejí žádné svoje osobní údaje (jméno, adresa), takže veškerá data v systému jsou anonymní. K založení profilu stačí libovolná funkční emailová adresa a heslo. Pro šifrování přenosu dat slouží 2048-bitové certifikáty EV SLL od společnosti Comodo s 256-bitovým šifrováním. Provozovatel portálu, společnost Fresh Garden s.r.o., je registrována u Úřadu pro ochranu osobních údajů. Po nahrání dat z elektronického výpisu, dochází k jeho okamžitému smazání, takže výpis nikde nezůstává uložen. Veškeré transakce je však možné vkládat i manuálně bez nahrávání elektronického výpisu.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.