« Zpět

Moravský Peněžní Ústav zabezpečil vklady klientů

| 27. října 2008 - 11:53 | Zprávy | Účty

Moravský Peněžní Ústav v souvislosti se současným vývojem ekonomiky na globálních trzích přijal řadu opatření k zabezpečení vkladů svých klientů a zamezení rizik při správě volných finančních prostředků.

"Moravský Peněžní Ústav v souvislosti s aktuálním vývojem ekonomiky přijal řadu opatření, aby při správě volných peněžních prostředků eliminoval veškerá rizika," říká předseda představenstva Moravského Peněžního Ústavu, Radomír Lapčík. "Abychom zamezili rizikům, stáhli jsme většinu volných prostředků a držíme je u České národní banky. Zredukovali jsme i počet peněžních ústavů, u kterých ukládáme volnou hotovost a stanovili jsme u nich přísné limity," pokračuje ve výčtu opatření Radomír Lapčík, předseda představenstva. Moravský Peněžní Ústav též navýšil pokladní hotovost v jednotlivých trezorech na pobočkách. Objem volných prostředků tak zvýšil na 20 procent.

Moravský Peněžní Ústav navíc nadále roste a posiluje. Jen během první poloviny října vklady klientů vzrostly o dalších 26 milionů korun a celkem přesáhly 3,3 miliardy korun. Expozice Moravského Peněžního Ústavu vůči rizikovým místům a finančním nástrojům je nulová. "Ze zákona nesmíme investovat do akcií, pouze do státních dluhopisů. Ani z těchto cenných papírů však nevlastníme jediný kus," objasnil obezřetnost při správě volných finančních prostředků předseda představenstva Radomír Lapčík. Spořitelní družstva podléhají dohledu České národní banky a vklady jsou u nich pojištěny stejně jako v bankách.

Moravský Peněžní Ústav - spořitelní družstvo byl založen 15. 8. 1996 ve Zlíně. Na českém finančním trhu úspěšně působí více než 12 let. V loňském roce otevřel novou pobočku v Praze. Počet klientů Moravského Peněžního Ústavu a s tím spojená výše jejich vkladů každým rokem stabilně roste. Počet klientů překročil počet 5 600 a výše vkladů přesáhla 3,3 miliardy Kč. Moravský Peněžní Ústav se stal největším spořitelním družstvem v České republice.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.