« Zpět

Moravský Peněžní Ústav je o krok blíže k bankovní licenci

| 9. března 2012 - 11:37 | Zprávy | Účty

Členové Moravského Peněžního Ústavu – spořitelního družstva (MPU) jasnou většinou schválili záměr přeměny spořitelního družstva na banku. Mimořádné členské schůze se zúčastnilo osobně či v zastoupení celkem 1 115 členů a jedná se o nejvyšší účast v historii MPU. Pro členy MPU bude transformace na banku zajímavá tím, že se každý člen stane akcionářem.


„Rekordní účast na obou dílčích členských schůzích a mimořádný zájem členů potvrzuje správnost zvolené strategie. Na základě jasného mandátu od členů bude žádost o přeměnu podána v měsíci březnu. Jedná se o významný milník v historii Moravského Peněžního Ústavu,“ upřesnil Radomír Lapčík, předseda představenstva.
Poprvé v historii se totiž z členů družstva stanou akcionáři banky. Se všemi výhodami, které vlastnictví přináší. Například podíl na zisku a vlastní růst hodnoty akcií. MPU vzhledem k vysokému počtu budoucích akcionářů (v řádu deset tisíc) plánuje emisi akcií na burze cenných papírů. Předpokládaná tržní kapitalizace bude v objemu 1 - 2 miliardy Kč.
Zvýšení úrokových sazeb
MPU od 1. března 2012 zvýšil úrokové sazby na spořicích účtech a nabízí tak nejvyšší úrokové sazby na trhu. Zhodnocení dosahuje hodnoty až 4,3 % p.a. Všechny vklady jsou ze zákona 100 % pojištěny do výše 100 000 €.
MPU současně představuje spoření nové generace. Spoření Garantovaný úrok jedinečným způsobem kombinuje výhody spořicího účtu a termínovaného vkladu. Výhodné podmínky jsou zaručeny po celou dobu spoření s možností neomezeného přívkladu finančních prostředků na spořicí účet. Jedná se o mimořádnou nabídku na trhu.
Moravský Peněžní Ústav – spořitelní družstvo
MPU je největší spořitelní družstvo v České republice. Pobočky má v Praze a ve Zlíně. Svým klientům poskytuje individuální služby osobního bankovnictví a zajímavé podmínky při zhodnocování depozit. Výjimečné úrokové podmínky a vysoký standard osobního bankovnictví jsou základem soustavného růstu po celou šestnáctiletou historii.
Ekonomické ukazatele: Počet členů 9 tisíc, bilanční suma přesahuje 7 miliard Kč, výše kapitálu 647 milionů Kč, kapitálová přiměřenost 9,8 %.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.