« Zpět

MasterCard Banka roku 2008

| 27. listopadu 2008 - 11:39 | Zprávy | Účty

Vítězství Raiffeisenbank v letošním ročníku MasterCard Banka roku prolomilo dosavadní kralování Komerční banky a České spořitelny, které se na prvním místě střídaly od vzniku soutěže v roce 2002.

K výsledkům jednotlivých kategorií je připojen komentář Petra Stuchlíka, zakladatele a předsedy organizačního výboru ocenění.

Banka roku 2008

Hlavní cena odborné poroty
Hlasuje: Odborná porota
Patronát: MasterCard

1) Místo: Raiffeisenbank a. s.
2) Místo: Česká spořitelna, a. s.
3) Místo: Komerční banka, a. s.

Nervozita ve světovém a následně i českém bankovním sektoru se odrazila i v hlasování poroty ocenění MasterCard Banka roku, především pak v obecně nižší podpoře největších hráčů, tzv. zavedených značek. Krize důvěry nešetří nikoho. Krizí byly více či méně postiženy všechny mateřské společnosti velkých českých bank, velké rozdíly však nastaly v tom, jak se s krizí matek i svými špatnými aktivy vypořádaly samy banky, respektive jejich komunikační oddělení. Například podpora belgické vlády ČSOB byla v českých médiích široce diskutována, zatímco analogická podpora rakouské vlády Erste bank (Česká spořitelna) „prošla“ téměř bez povšimnutí. Komerční bance uškodily především v první polovině roku aféry mateřské Societé General a i když se české dcery příliš nedotkly, při rozhodování porotců na poměrně vyrovnaném čele žebříčku hraje každý detail svou roli. V neprospěch ČSOB hrálo rovnoměrné rozložení hlasů mezi vlastní ČSOB a její dceřinou Poštovní banku.

Vítězství Raiffeisenbank v hlavní kategorii prolamuje dosavadní kralování Komerční banky a České spořitelny, které se na prvním místě střídaly od vzniku soutěže v roce 2002. Raiffeisenbank v posledních letech vytrvale posilovala svou pozici na českém trhu, porotci mimo jiné zdůrazňovali úspěšné převzetí eBanky a její integraci, ale i dlouhodobě konzistentní produktovou a obchodní politiku či zřetelné vymezení marketingu banky. Raiffeisenbank má u značné části české veřejnosti – zejména pak odborné – velmi slušnou „image“ a lidé ji mají prostě rádi. Podobně jako mBank je symbolem inovace a změny, na rozdíl od mBank má však za sebou mnoho let úspěšného působení na českém trhu. Jak potvrdila kategorie „Nejdůvěryhodnější banka roku“ , jsou klienti Raiffeisenbank nejloajálnějšími bankovními klienty v ČR.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.