« Zpět

Levných běžných účtů v bankách přibývá

| 21. února 2011 - 10:08 | Zprávy | Účty

Lidé, kteří využívají běžný účet v bance a nechtějí platit každý měsíc mnohdy i dost vysoké poplatky, mají nyní už přece jen více možností získat i lacinější běžný účet nebo dokonce konto téměř zadarmo. Z čeho lze například volit? Při výběru jsme vycházeli z těchto podmínek:

Lidé, kteří využívají běžný účet v bance a nechtějí platit každý měsíc mnohdy i dost vysoké poplatky, mají nyní už přece jen více možností získat i lacinější běžný účet nebo dokonce konto téměř zadarmo. Z čeho lze například volit? Při výběru jsme vycházeli z těchto podmínek:
* balíček k účtu musí být buď zadarmo nebo do 50 korun měsíčně;
* v ceně balíčku musí být aspoň jedna z forem přímého bankovnictví a vydání mezinárodní debetní karty;
* alespoň některé transakce na účtu musejí být zvýhodněny. Nad výběrem je ale vždy dobré se důkladně zamyslet.
Dobrý účet totiž není jen takový, který je laciný, ale poskytuje kvalitní a dostupné služby.
Problémem u menších bank může být například dostupnost bankomatů či užší nabídka forem přímého bankovnictví (často bývá jen internetové).
Služby bez poplatku a za poplatek uvádíme v textu jen na příklad.

mBank
Osobní účet mKonto lze využívat téměř zdarma. Za správu konta se neplatí nic. Bezhotovostní platební styk prostřednictvím internetového bankovnictví a automatické mLinky je rovněž zdarma.
Pouze platební příkazy na účet v jiné bance jsou od jedenácté transakce zpoplatněny třemi korunami. Realizace platebního příkazu přes operátora mLinky stojí 20 korun.
Platební karta je embosovaná Visa Classic. Výběry kartou z bankomatů v tuzemsku jsou zpoplatněny v závislosti na celkovém měsíčním objemu bezhotovostních transakcí kartou. Činíli např. 4000 a více korun, pak tři výběry z bankomatu měsíčně jsou zdarma, čtvrtý a každý další stojí 35 korun.
Použití bankomatu v zahraničí je za 35 korun při výběru do 2500 korun, nad tuto částku se poplatek nehradí.

Fio banka
Také Fio banka nabízí v rámci korunového běžného účtu poskytování běžných bankovních služeb bez poplatku.
Zdarma je: * internetové bankovnictví; * příchozí a odchozí platby v ČR a rovněž platby Česko–Slovensko; * karta Maestro; * 10 výběrů měsíčně z bankomatů Pharro; * trvalé příkazy, SIPO a inkaso;* vklad hotovosti na pobočce; * výběry hotovosti na pobočce 1000 Kč a více.

UniCredit Bank

Novinkou je Expresní konto, které také nabízí nejužívanější bankovní služby zdarma. Podmínkou ale je, že klient musí dostávat měsíčně na účet aspoň 10 000 korun nebo mít zůstatek aspoň 50 tisíc korun. Není-li tato podmínka splněna, platí se 50 korun měsíčně.
Zdarma je: * mezinárodní elektronická debetní karta;
* dva výběry z bankomatů UniCredit Group v ČR nebo zahraničí; * vklady hotovosti prostřednictvím bankomatu UniCredit Bank na účty vedené v UniCredit Bank; * internetové bankovnictví; * tuzemské trvalé příkazy, souhlasy s inkasem, SIPO – zadání, změna, zrušení (elektronicky); * zřízení a vedení kontokorentního úvěru.
Banka disponuje asi 80 bankomaty v ČR a v rámci skupiny zhruba 19 tisíci v zahraničí.

Raiffeisenbank

Majitel eKonta, který splní podmínky pro získání věrnostních výhod, má balíček zdarma a vybrané položky zlevněné. Navíc mu bude připsán na účet každý měsíc bonus 20 Kč. Součástí balíčku jsou všechny formy přímého bankovnictví.
Klient eKonta Extra musí splnit jednu z uvedených podmínek: * součet všech příchozích plateb v měsíci minimálně 20 tisíc korun;
* součet všech příchozích plateb v měsíci minimálně 15 tisíc korun a k tomu buď spotřebitelský úvěr min. 50 tisíc korun, nebo hypoteční úvěr min. 400 tisíc korun;
* součet všech příchozích plateb v měsíci min. 15 tisíc korun a výše depozit a investic v Raiffeisenbank min. 100 tisíc korun.
U eKonta Prémium jsou podmínky obdobné, ale o něco přísnější. Zdarma je: * využití kontokorentu; * vedení elektronické karty (vedení embosované stojí 40 Kč měsíčně, u eKonta Prémium zdarma);
* první dva výběry z bankomatu (další 9,90 Kč, a to i v bankomatech jiných bank);
* majitel každého eKonta má přijaté platby zdarma.

Poštovní spořitelna

Era osobní účet Poštovní spořitelny má měsíční poplatek za vedení 34 korun, přičemž klient, který provede aspoň jeden příkaz k úhradě přes elektronické bankovnictví, má slevu osm Kč.
Mladí do 26 let a starší lidé ve věku 58 a více let, kterým jsou na účet zasílány důchodové dávky, a dále zdravotně postižení platí za účet měsíčně jen osm korun. V ceně balíčku je: * zřízení internetového a telefonní bankovnictví, GSM bankovnictví i bankovnictví přes televizi; * tuzemské příchozí platby; * elektronický výpis.
Zač se připlácí: * elektronická platba stojí jednu korunu;
* vedení mezinárodní elektronické debetní karty osm Kč měsíčně; * výběr z bankomatu ČSOB v ČR a SR 5 Kč (mladí zdarma do dvou výběrů v měsíci);
* vklad hotovosti na obchodním místě 8 Kč;
* výběr hotovosti 26 Kč (starší mají první výběr zdarma);
* vedení kontokorentu 19 Kč měsíčně.

LBBW Bank CZ

Nabízí za 50 korun měsíčně balíček „Konto 5 za 50“, v němž jsou bez poplatků některé základní a některé volitelné služby. Z volitelných si jich lze vybrat pět.
Základní služby v ceně: * jedna platba SIPO měsíčně; * všechny trvalé příkazy v rámci banky zadané elektronicky; * hotovostní vklady na účet. Volitelné služby v ceně balíčku, maximálně výběr pěti: * internetové bankovnictví; * embosovaná debetní karta; * druhá platební karta za poloviční cenu; * měsíční výpis zasílaný poštou; * kontokorentní rámec; * zvýhodněné úročení účtu 1 % ročně;
* provedení pěti odchozích tuzemských plateb měsíčně zadaných elektronicky – jednorázové i trvalé příkazy. Tuto službu si lze zvolit třikrát s tím, že každá se počítá jako jedna;
* provedení čtyř inkas z účtu měsíčně;
* všechny tuzemské příchozí platby v ČR bez poplatku.

Komerční banka

Nabízí za 49 korun měsíčně balíček Perfekt konto.
V ceně balíčku je: * zřízení internetového nebo telefonického bankovnictví (dle výběru)
* vydání mezinárodní elektronické platební karty * zřízení kontokorentu * výběry z bankomatů Komerční banky zdarma jako odměna za platby u obchodníka (1 platba = jeden výběr z bankomatu zdarma)
* dvě transakce přes internetové bankovnictví zdarma každý měsíc (účetní položky)
* zadání trvalých příkazů a povolení inkasa vč. SIPO do 3 měsíců od založení účtu zdarma (účetní položky) Zač se připlácí: Např. za účetní položku z trvalého příkazu 6 Kč z příchozí platby 5 Kč z odepsání inkasa 6 Kč z mezibankovního platebního styku 2 Kč
Více o účtech naleznete zde

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.