« Zpět

LBBW Bank zvýšila v prvním pololetí roku 2011 provozní zisk o 54 %

| 16. srpna 2011 - 10:09 | Zprávy | Účty

LBBW Bank CZ vykázala za prvních šest měsíců roku 2011 čistý zisk ve výši 21 mil. Kč. Provozní zisk vzrostl v meziročním porovnání o 54 % na úroveň 24 mil. Kč. Banka udržuje vysokou kapitálovou přiměřenost i likviditu a má pod kontrolou riziko a náklady.


Úvěrové portfolio vzrostlo v meziročním porovnání o 8 %, ve čtvrtletním porovnání se jedná o 10% navýšení na 20 miliard Kč. Na pozitivní výsledky měly vliv nejen výhodné nabídky hypotečních úvěrů ale zejména oživení a růst korporátního financování, zejména pak v oblasti nemovitostního financování. Nejnovějším nemovitostním projektem financovaným LBBW Bank je rezidenční areál Albertov Rental Apartments na Praze 2, kde banka poskytla víceměnový úvěr ve výši 30 miliónu EUR.
I přes nízké základní úrokové sazby dokázala banka během roku nabídnout zajímavé podmínky u vkladových a spořicích produktů a udržela tak vklady klientů na přibližně stejné úrovni. Celková bilanční suma vzrostla ve čtvrtletním porovnání o 4 % na 26,8 miliard Kč, meziročně však poklesla. Tento pokles je dán strategií banky založené na zvyšování výnosů, nikoliv pouze na objem získaných depozit a poskytnutých úvěrů.
I přes provedené důležité investice do technických a bezpečnostních vylepšení v hlavním bankovním systému zůstaly provozní náklady na optimální úrovni.
“S našimi výsledky za první pololetí roku 2011 jsem spokojen, i když nedosahují takové úrovně ziskovosti, jakou by očekával náš akcionář. LBBW Bank CZ zvolila kvalitativní růst před kvantitativním a již se dostavily první výsledky ve struktuře výnosů firemního bankovnictví založeném na dlouhodobě udržitelném základu. Našim cílem do budoucna je vyšší a rychlejší růst v  oblasti individuálního bankovnictví. Naše kapitálová přiměřenost 14,5 % dokazuje, že naše banka je stabilní a dostatečně silná, aby mohla čelit případným budoucím výzvám,” řekl Gernot Daumann, předseda představenstva LBBW Bank CZ.
„Jsem také rád, že naše matka – LBBW, jedna z největších bank v Německu, uspěla v zátěžových testech finanční stability. Ty proběhly mezi 90 evropskými bankami, a potvrdily, že LBBW má solidní kapitálovou základnu a její obchodní model je úspěšný,” dodal G. Daumann.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.