« Zpět

Komplikace s přechodem k jiné bance

| 29. června 2009 - 11:09 | Zprávy | Účty

Změna banky prý je banalita, která skoro nic nestojí... Neřekla bych. Změnila jsem banku před rokem a táhne se to se mnou dodnes. Přechod od České spořitelny k mBank jsem přitom pečlivě připravila. Z on-line bankovnictví jsem vytiskla údaje o příkazech a inkasech a v nové bance je znovu nastavila.

Změna banky prý je banalita, která skoro nic nestojí... Neřekla bych. Změnila jsem banku před rokem a táhne se to se mnou dodnes.

Přechod od České spořitelny k mBank jsem přitom pečlivě připravila. Z on-line bankovnictví jsem vytiskla údaje o příkazech a inkasech a v nové bance je znovu nastavila. Nové číslo účtu dostal operátor, zaměstnavatel, finanční úřad, správa sociálního zabezpečení i zdravotní pojišťovna. Podle plánu mě to mělo stát dva dny -dvě návštěvy pobočky, několik telefonátů, pár dopisů a poplatky za zrušení trvalých příkazů.

První podpásovkou bylo 500 Kč za změnu hypoteční smlouvy kvůli změně účtu, z něhož odcházejí splátky úvěru. Za měsíc se ozval operátor, že se nezdařilo inkaso. Při půlhodinovém telefonátu s bankou se zjistilo, že číslo účtu nebylo změněno. Nikdo nevěděl, kde se stala chyba.
Další zádrhel se vyskytl v dubnu - nepřišel přeplatek na daních. Finančnímu úřadu jsem změnu nahlásila, ale neřekla jsem to účetní, která v žádosti o vrácení přeplatku uvedla číslo staré. Minulý pátek jsem šla na pobočku spořitelny vyřešit poslední rest - změnit každoroční inkaso životního pojištění. Po 20 minutách čekání mě pracovník za přepážkou málem poslal domů pro formulář o povolení inkasa z nové banky. Když jsem se nedala, zjistilo se, že ho nepotřebuje, a inkaso přesměroval. Sláva! Pak se mě zeptal, jestli si nechci založit účet u nich...

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.