« Zpět

ING Konto je nově úročeno 2 %

| 25. května 2010 - 10:19 | Zprávy | Účty

ING snižuje úročení finančních prostředků u oblíbeného spořicího účtu ING Konto na 2 % p.a. Reaguje tak na pokles úrokové sazby, který 6. května 2010 vyhlásila Česká národní banka. Změna úroků ING Konta je účinná od 24. května 2010. Od července 2008 Česká národní banka trvale snižuje úrokové sazby. K posledním poklesům došlo v prosinci loňského roku a nyní začátkem května, kdy se REPO sazba ČNB zastavila na 0,75 %.


ING Konto přitom až do března letošního roku (tj. nepřetržitě celkem 12 měsíců) zachovávala stálou úrokovou sazbu na úrovni 2,5 %, která byla vysoko nad REPO sazbou určenou Českou národní bankou. V březnu 2010 však musela již reagovat na markantní rozdíl sazeb ČNB a ING Konta a snížit sazbu na 2,25 a nyní o dalších 0,25 % na úroveň 2 %. I tak je však úrok 2 % stále jedním z nejvyšších na trhu.
Pořiďte si spořící účet on-line zde
„K této změně přistupujeme jen velice neradi,“ komentuje změnu Libor Vaníček, ředitel marketingu a přímé distribuce ING. „ING Konto je jedním z nejoblíbenějších spořicích účtů na našem trhu, na konci roku 2009 spravovalo více než 60 miliard korun, za první čtvrtletí tohoto roku jsme zaznamenali další 15% nárůst. To je důkazem naší stabilní a vyvážené strategie, která je postavena na dlouhodobě udržitelném stanovování úrokové sazby. Takto se chováme již od roku 2001. Abychom i v dalších letech mohli našim klientům nabízet nadprůměrnou úrokovou sazbu, musíme nyní reagovat na krok ČNB a především na situaci na mezibankovním trhu. Chceme udržovat vyváženost mezi sazbami na mezibankovním trhu a sazbou ING Konta,“ uzavřel.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.