« Zpět

I vklady v bance mohou více vynášet

| 4. května 2004 - 14:39 | Zprávy | Účty

Se zajímavou novinkou přicházejí některé banky, které inspiroval rostoucí zájem investorů o zajištěné fondy. U nově nabízených termínovaných vkladů u těchto bank se úroky z jistiny investují na akciových nebo devizových trzích.

Klient má svou jistotu a oproti klasickému vkladu může navíc získat při příznivém vývoji na akciových nebo devizových trzích nezanedbatelný výnos.
Jedním z těchto nových produktů je termínovaný vklad Eurotop 50, který od 1. dubna nabízí Živnostenská banka. Eurotop 50 umožňuje klientovi stoprocentně se podílet na průměrném zhodnocení akciového indexu 50 největších evropských společností Dow Jones Eurostoxx 50. Vklad zaručuje plnou návratnost všech investovaných prostředků s tím, že maximální výše výnosů není nijak omezena. Minimální úrok, který banka garantuje, je 0,4 procenta při splatnosti čtyři roky. K založení vkladu postačí již částka 10 000 korun. Klient neplatí žádné vstupní poplatky a všechny investované peníze jsou ze zákona pojištěny. Musí však počítat se srážkovou daní 15 procent z výnosu jako je tomu u všech ostatních vkladů.
Klienti mohou do termínovaného vkladu Eurotop 50 investovat prostředky do 31. května letošního roku. Úrok za toto upisovací období činí 0,7 procenta ročně. Určitou nevýhodou je trvání vkladu čtyři roky a nemožnost před uplynutím této doby vklad vybrat. Živnobanka však klientům slibuje, že pokud peníze budou potřebovat dříve, nabídne jim zvýhodněný spotřebitelský úvěr.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.