« Zpět

Hlasování o nejlepší finanční produkty roku 2007 začíná

| 13. dubna 2007 - 9:39 | Zprávy | Účty

Rekordních 62 finančních institucí přihlásilo celkem 175 produktů do jubilejního 5. ročníku soutěže Zlatá koruna. V této soutěži vybírají odborníci i široká veřejnost nejlepší finanční produkty dostupné na českém trhu. Letošní 5. ročník soutěže čeká řada zajímavých novinek, které organizátoři představili na dnešní tiskové konferenci.


Nově budou, nad rámec základních 15 produktových kategorií, vyhlášeny dvě hlavní ceny ? Novinka roku a Cena veřejnosti. První z nich, Novinku roku, zvolí svým hlasováním členové Finanční akademie. Nominovány mohou být pouze produkty, jež byly uvedeny na český trh v průběhu posledního roku. ?Touto cenou chceme odměnit nové inovativní produkty, které nějakým způsobem výrazně přispěly k rozvoji českého finančního trhu,? říká Pavel Doležal, ředitel soutěže, a dodává: ?V letošním ročníku bylo na toto ocenění nominováno celkem 47 produktů.?
V druhé hlavní kategorii, kterou je Cena veřejnosti, rozhodují svými hlasy o nejoblíbenějším produktu sami klienti. Hlasuje se napříč všemi kategoriemi, a na rozdíl od předchozích ročníků je hlasování dvoukolové. Do 31. března 2007 probíhala na www.zlatakoruna.info nominační etapa, v níž bylo možné nominovat jakýkoliv finanční produkt, který je v současnosti dostupný na českém trhu. Celkem bylo zasláno 10 087 hlasů 314 různým produktům. Dvanáct produktů s největším počtem nominací postoupilo do druhého kola, v němž má nyní veřejnost až do 16. května 2007 příležitost hlasovat vedle internetu také prostřednictvím SMS zpráv. Dvanáctka nejvýše nominovaných produktů je uvedena v přiložené tabulce.
Mezi 15 základních produktových kategorií byla zařazena kategorie Neživotní pojištění, v níž budou letos Finanční akademií poprvé hodnoceny také produkty povinného ručení, havarijního pojištění a pojištění majetku.
Ve svém jubilejním 5. ročníku se Zlatá koruna může pochlubit nejen výrazným nárůstem počtu přihlášených produktů a řadou programových novinek, ale také získáním silného strategického partnera. Generálním partnerem soutěže se stala přední světová poradenská společnost Accenture. ?Získání silného strategického partnera nám umožní další výrazné zkvalitnění soutěže. I díky vstupu Accenture do soutěže jsme byli letos schopni realizovat novinky, které vám zde nyní prezentujeme,? říká Pavel Doležal. V souvislosti se vstupem nového generálního partnera se mění také název letošního ročníku soutěže, a to na Accenture Zlatá koruna 2007. Nový název se promítl i do loga soutěže.
Odbornými partnery Accenture Zlatá koruna 2007 se stala sdružení SOLUS a AFIZ.
Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže Accenture Zlatá koruna 2007 se uskuteční ve čtvrtek 24. května v paláci Žofín.
x x x
O soutěži Zlatá koruna
Soutěž Zlatá koruna oceňuje nejlepší finanční produkty roku na českém trhu. Od jejího začátku v roce 2003 se jí zúčastňují všechny významné banky, pojišťovny, leasingové, investiční a další finanční společnosti. Stovka finančních odborníků ve Finanční akademii vybírá z jejich nabídek v jednotlivých kategoriích nejlepší produkty. Výsledky hodnocení ve Zlaté koruně pomáhají veřejnosti snáze se orientovat v záplavě nabídek finančních produktů. Atraktivní je i doprovodné hlasování o Cenu veřejnosti, kde nejoblíbenější finanční produkty volí veřejnost prostřednictvím internetu a SMS zpráv. Zlatá koruna tak přispívá ke zdravé konkurenci, motivuje vznik nových produktů a veřejnosti napomáhá k vyšší finanční gramotnosti. Letos se uskuteční již 5. ročník soutěže. Další informace o soutěži Zlatá koruna najdete na www.zlatakoruna.info.
O Accenture
Accenture je vedoucí světovou společností poskytující odborné služby v oblasti manažerského poradenství, informačních technologií a outsourcingu. V rámci svého poslání dodávat inovace a inovativní řešení spolupracuje společnost Accenture se svými klienty, aby jim pomohla stát se vysoce výkonnými podniky. Prostřednictvím využívání rozsáhlých znalostí průmyslových odvětví a podnikových procesů, globálních zdrojů a osvědčených zkušeností dokáže Accenture zmobilizovat vhodné lidi, schopnosti a technologie, aby pomohla svým klientům zlepšit jejich výkonnost. S více než 146 000 pracovníky ve 49 zemích dosáhly příjmy společnosti 16,65 mld. USD za fiskální rok končící 31. srpnem 2006. Více informací na http://www.accenture.cz.
12 produktů nominovaných do finálové etapy hlasování v Ceně veřejnosti
Produkty nominované v kategorii Novinka roku soutěže Accenture Zlatá koruna 2007

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.