« Zpět

Hitem je spoření bez výpovědní lhůty

| 27. října 2008 - 12:15 | Zprávy | Účty

Turbulentní finanční trhy a prudký růst úrokové míry způsobují, že němečtí drobní soukromí investoři hledají bezpečné, ziskové a méně závazné možnosti investování. Výsledkem je, že během posledního roku si drobní investoři rychle oblíbili spořicí účty bez výpovědní lhůty...

Turbulentní finanční trhy a prudký růst úrokové míry způsobují, že němečtí drobní soukromí investoři hledají bezpečné, ziskové a méně závazné možnosti investování. Výsledkem je, že během posledního roku si drobní investoři rychle oblíbili spořicí účty bez výpovědní lhůty, tzv. call money accounts.

Vyplývá to z výzkumu GfK Marktforschung. Výzkumné šetření identifikuje investiční strategie i skutečné chování v oblasti spoření u zhruba 20 tisíc soukromých domácností v Německu.
Okamžitá dostupnost finančních prostředků a malé riziko spojované s těmito účty představují další výhodu pohotových peněz, tzv. call money.
Banky nabízející přímé bankovnictví, tzv. Direct banky, zaznamenávají vysoký nárůst klientů.
Úspěšnými hráči na trhu pohotových peněz jsou především banky s přímým bankovnictvím, které díky atraktivní nabídce online mají lepší pozici než klasické kamenné banky. Na rostoucím trhu s pohotovými penězi (tzv. call money market) se družstevním bankovním institucím, jako jsou Volksbank, Raiffeisenbank a Sparda-Bank (komerční a zemědělská úvěrová družstva a úvěrové svazy), daří zachovat si svůj podíl na trhu.
Spořicí účty bez výpovědní lhůty s možností okamžitého výběru a zhodnocením až 3,5 % nabízejí i banky působící v Česku. Samozřejmě ale musíte počítat s tím, že pro dosažení maximálního nabízeného zhodnocení nemůže hotovost činit jen pár tisíc korun. Je to však příjemná nabídka, která určitě minimálně kompenzuje bankovní poplatky...

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.