« Zpět

ČSOB přispěje k větší průhlednosti poplatků

| 9. ledna 2006 - 9:16 | Zprávy | Účty

Od 1. února ČSOB 2006 významně zjednoduší sazebník pro drobné klienty.?V novém formátu Sazebníku jsme provedli srovnání produktů, tak, aby se klienti mohli snadno orientovat,? říká Pavel Kavánek, předseda představenstva a generální ředitel ČSOB ?Náš ?novoroční sazebník? bude zjednodušený, přehlednější a srovnatelnější?.


Nový sazebník banka celkově zrevidovala, neobsahuje žádné dvojí poplatky za stejnou službu či transakci, žádné skryté poplatky a žádné neadresné položky. Zorganizuje jej do tabulek srovnávajících cenu nabízených účtů a jejich funkcionality a zvýší tak přehlednost sazebníku a usnadní klientům v něm orientaci. Sazebník pro fyzické osoby bude mít pouze 8 kapitol namísto dosavadních 11 a položky v něm budou nově budou seřazeny podle četnosti jejich užívání klienty. Rozsah je snížen ze 30 na 10 stran textu. ČSOB totiž ze základního sazebníku vypustila 215 položek. Jedná se zejména o položky, které jsou drobnými klienty užívány jen výjimečně, např. operace na finančních trzích či dokumentární platební styk. Tyto položky zůstávají nadále v sazebníku pro podnikatele a firemní klienty, kde je četnost jejich využití vysoká.
ČSOB již 20 měsíců zachovala stabilní ceny základních tuzemských služeb. V novém sazebníku je výrazně snížena náhrada za nedodržení termínu u dlouhodobých terminovaných vkladů tzv. ?předčasný výběr? a její výpočet je nově vázán na dvě časová pásma, na dobu kratší než 6 měsíců a delší než 6 měsíců.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.