« Zpět

Co dělají české banky přímo pro seniory

| 28. ledna 2009 - 13:15 | Zprávy | Účty

Kolik mají jednotlivé banky klientů-seniorů je obtížné zjistit. Někde to nechtějí uvádět nebo tato čísla prý nesledují. Stejně tak ani necítí potřebu zabývat se specifickými potřebami seniorů. Nabízejí jim zpravidla to samé a stejným způsobem jako ostatním klientům. Přinášíme zde jejich odpovědi na to, co pro seniory dělají.

Poštovní spořitelna

23% z celkového počtu klientů jsou lidé starší 61 let Nabízí postžirový účet SENIOR, který je poplatkově zvýhodněný od 55 let. Převod účtu je automatický při splnění podmínky věku a bezhotovostního převodu důchodové dávky na účet.

Komerční banka

Informace o věkové struktuře klientů banka nesděluje. Nemá speciální nabídku pro seniory.
Nabídka pro občany je dostatečně široká a mohou si z ní vybrat všechny věkové skupiny.
Pro zhodnocení doporučují Spořící konto nebo Garantovaný vklad, pro běžný účet doporučují některý z pěti účtů ze své nabídky.

UniCreditBank

Nemají aktuální údaje Nemá speciální nabídku pro seniory.
Seniorům bez internetu banka nabízí Telebanking, který je k dispozici od 7-22h pro pasivní a aktivní služby, zahraniční platební styk a termínované vklady.
Seniorům doporučují spořící produkty či konzervativní formy investování (termínované vklady,HZL) a pro méně aktivní klienty (konto Pohoda).
+ u konta je zdarma debetní karta pro výběr z bankomatů UB v ČR i zahraničí zdarma.

ČSOB

Nevede si statistiky k počtům klientů starších 60 let ani jaké využívají účty. Nemá speciální produkty ani služby pro seniory. Pouze, pokud senior, stejně jako i jiný klient, v bance zhodnocuje více než 1 milion korun, dostane Ekluzivní konto zdarma.

Česká spořitelna

Zhruba 20% klientů Od 65 let poskytují zvýhodněné poplatkování při výběru hotovosti na přepážce.
Banka nabízí základní nastavení Osobního účtu s minimem funkcí za 29 korun.
Podporují - Charitu ČR, která provozuje střediska s ošetřovatelskými a pečovatelskými službami a domovy pokojného stáří, Život 90 (obč.sdružení) a vzdělávání seniorů.

Raiffeisenbank

Banka neuvedla. Nemá speciální produkty ani služby pro seniory a ani nezvažuje jejich
zavedení v blízké budoucnosti. Jakéholiv klienta je banka ale schopná obsloužit na pobočce nebo přes bezplatnou telefonní linku. Jako základní účet nabízejí eKonto, klientům bez internetbankingu doporučují standardní běžný účet nebo Kompletkonto.

Oberbank

Poměr klientů starších 60 let činí cca desetinu. Nemá speciální produkty ani služby pro seniory.
Klienti v důchodovém věku mohou využívat poradců a všechny bankovní produkty, zejména Žirokonto v CZK i cizích měnách, platební karty Maestro či MasterCard Standard, nejčastěji využívají konzervativní vkladové produkty pro efektivní zhodnocení vložených finančních prostředků - Spořící účet Speciál, Spořící účet Limit, Termínovaný vklad TOP Jistota.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.