« Zpět

Česká spořitelna po dvou letech znovu absolutním vítězem MasterCard Banky roku

| 26. října 2006 - 9:19 | Zprávy | Účty

Během slavnostního večera MasterCard Banka roku 2006, který se konal ve večerních hodinách v kostele sv. Anny v Praze, bylo vedle Banky roku a Bankéře roku vyhlášeno i osm vítězů následujících kategorií: Nejdůvěryhodnější banka roku, Nejdynamičtější banka roku, Hypotéka roku, Účet roku, Penzijní fond roku, Pojišťovna roku, Životní pojištění roku a Stavební spořitelna roku.


Hlavní cenu ocenění MasterCard Banka roku 2006 získala Česká spořitelna, která po dvou letech znovu obhájila své vítězství v hlavní kategorii. Druhé místo obsadila Komerční banka. Třetí místo získala ČSOB. Titul Bankéř roku 2006 získal stejně jako v loňském roce generální ředitel a předseda představenstva České spořitelny John James Stack. Na ocenění Bankéř roku bylo nominováno 16 bankéřů, vrcholných představitelů bank nominovaných v hlavní kategorii. Porotou byli sami nominovaní bankéři, kteří volili vítěze ze svého středu.
Ocenění MasterCard Banka roku představuje pro český bankovní trh příležitost, kdy jednotlivé banky a finanční instituce dostanou zpětnou vazbu za své celoroční úsilí, řekl Ján Čarný, generální ředitel MasterCard Europe pro Českou republiku, Slovensko a Polsko. Ocenění však není přínosem pouze pro finanční ústavy, ale především pro jejich klienty. K těm se prostřednictvím MasterCard Banky roku dostává objektivní zhodnocení kvality poskytovaných finančních produktů a služeb, dodal Ján Čarný.
Odborná porota hlasovala v osmi z deseti kategorií. Členy poroty byli odborníci z oblasti financí, politické a akademické sféry, novináři a zástupci předních korporací v České republice. Zpracování výsledků ocenění probíhalo pod dohledem notářky JUDr. Aleny Procházkové. Je pravděpodobné, že zkušenosti manažera, vysokoškolského profesora či předsedy vlády s českými bankami budou odlišné. Právě o rozmanité pohledy na české banky nám šlo především a jsem přesvědčen, že díky této rozmanitosti odrážejí výsledky ocenění Banka roku stav českého finančnictví velmi věrně, řekl Martin Nejedlý, ředitel společností Fincentrum.
Partnerem kategorie Nejdynamičtější banka roku 2006 byla tradičně společnost Ernst and Young. Skokanem roku byla zvolena Raiffeisenbank. Na druhém místě se umístila GE Money Bank a třetí příčka patřila Citibank. Titul Nejdynamičtější banka roku není synonymem pro banku s nejvyšším počtem nových zákazníků. Dynamická banka se odlišuje soustavnými inovacemi produktů a zlepšováním služeb poskytujících klientům. To jí přináší nové klienty, a co je neméně důležité, pomáhá jí to udržet si stávající zákazníky, říká Doughal Burnham, vedoucí partner pro oblast finančních služeb Ernst and Young v České republice a na Slovensku.
Veřejnost hlasovala v kategorii Nejdůvěryhodnější banku roku 2006. Titul a pozici nejdůvěryhodnější banky na českém trhu získala Česká spořitelna. Partnerem kategorie se v letošním roce stala společnost Capgemini Czech Republic. Úspěch České spořitelny v kategorii Nejdůvěryhodnější banka roku 2006 je o to cennější, že jde o jedinou kategorii, ve které rozhoduje o vítězi široká veřejnost. Výsledky hlasování prokazují spokojenost klientů České spořitelny a fakt, že její systém řízení vztahů se zákazníky skutečně funguje, uvedl Patrik Horný, generální ředitel společnosti Capgemini Czech Republic. V kategorii Nejdůvěryhdnější banka roku 2006 hlasovalo prostřednictvím SMS a internetu celkem 24 585 lidí. Na druhém místě se umístila eBanka a třetí pak byla GE Money Bank.
Nad oceněním MasterCard Banka roku 2006 převzalo záštitu Ministerstvo financí České republiky a Ministerstvo pro místní rozvoj. Cílem ocenění je ohodnotit kvalitu služeb a produktů bankovních domů, stavebních spořitelen a penzijních fondů působících na českém trhu.
Organizátorem ocenění MasterCard Banka roku 2006 je společnost Fincentrum Media, generálním partnerem společnost MasterCard Europe, vedoucí platební systém stojící za značkami platebních karet MasterCard, Maestro a Cirrus. Partnerem ocenění je společnost Ernst and Young. Odborné partnerství převzala pro rok 2006 společnost Capgemini Czech Republic, která se podílí na odborné přípravě podkladů pro porotu.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.