« Zpět

Česká spořitelna mění od 1. září poplatky

| 30. srpna 2010 - 11:21 | Zprávy | Účty

Klientům České spořitelny se od 1. září změní některé poplatky. Banka o nich informovala již v červnu, proto jen připomeneme některé novinky. 
Úlevu přinese zrušení účetní položky ve výši 8 korun za hotovostní operace. To bude především znamenat to, že vklad na vlastní účet provedený na pobočce bude zcela zdarma. 

Klientům České spořitelny se od 1. září změní některé poplatky. Banka o nich informovala již v červnu, proto jen připomeneme některé novinky.
Úlevu přinese zrušení účetní položky ve výši 8 korun za hotovostní operace. To bude především znamenat to, že vklad na vlastní účet provedený na pobočce bude zcela zdarma. Týká se to i vkladu bankovek cizí měny na účet vedený v cizí měně.
Na druhé straně řada důležitých poplatků vzroste. Cena za platební příkaz podaný přes sběrný box se zvýší z 8 na 15 korun. Změna, zrušení trvalého příkazu či souhlasu s inkasem provedená na pobočce stoupne z 30 na 55 korun.
Převzetí platebního příkazu prostřednictvím bankomatu ČS podraží o korunu – z 5 na 6 Kč. Cena téhož úkonu v přímém bankovnictví přes telefonního bankéře stoupne z 3,50 na 15 korun.
Porovnejte si běžné účty ZDE
Méně výhodné než dosud bude vybírat menší částky kartou z bankomatu v zahraničí. Dosud cena činila 100 Kč + 0,5 % z vybírané částky, zatímco nově to bude jednotných 125 korun, bez ohledu na výši výběru.
Poplatek za výběr hotovosti při platbě kartou u obchodníka, stoupne ze současných 4 na 6 Kč.
Podraží i výběr hotovosti kreditní kartou z bankomatu ČS ze 4 na 6 korun, tedy na úroveň poplatku za výběr debetní kartou.
Výběr cizí měny z cizoměnového účtu bude stát 0,15 %, min. 40 korun. Dosud to bylo 30 Kč + 8 Kč za účetní položku.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.