« Zpět

Čekia: Ratingové ohodnocení "A" pro UniCredit Leasing

| 21. července 2010 - 10:37 | Zprávy | Účty

Česká kapitálová informační agentura (ČEKIA) zařadila v hodnocení firem akciovou společnost UniCredit Leasing do skupiny nejstabilnějších společností v ČR s ratingovým oceněním „A“ (slovně – Výborný). V rámci projektu ČEKIA Stability Rating jsou do této skupiny zařazeny stabilní společnosti s vysokou pravděpodobností spolehlivého plnění závazků z obchodního styku a návratnosti investic a nízkým úvěrovým rizikem.


Společnost UniCredit Leasing je jedničkou na českém leasingovém trhu, která během prvního čtvrtletí letošního roku posílila svůj podíl na relevantním trhu* z 10 na 17 procent.
Hodnocení ČEKIA Stability Rating vzniklo ve spolupráci se sdružením CZECH TOP 100. Cílem je na základě předem definovaných kritérií stanovit stabilitu jednotlivých společností a poskytnout nezávislý pohled na jejich finanční i nefinanční bonitu. „Ratingové ocenění na stupni A potvrzuje pro UniCredit Leasing dlouhodobě stabilní a významnou pozici na českém leasingovém trhu, dobré hospodářské výsledky a v neposlední řadě i správnost naší proklientsky orientované obchodní strategie, která nám umožňuje vytvářet korektní a pevné vztahy s našimi klienty,“ hodnotí úspěch UniCredit Leasing Jiří Matula, předseda představenstva a generální ředitel. „Součástí rozvíjení otevřeného obchodního konceptu je také specializace jednotlivých útvarů ve společnosti. Ta nám pomohla vstoupit do těsnějšího kontaktu se zákazníky a lépe reagovat na jejich potřeby,“ dodává Jiří Matula.
V letošním prvním čtvrtletí poskytl UniCredit Leasing leasingové financování ve výši 1,4 mld. Kč (v pořizovacích cenách), to představuje v meziročním srovnání více než čtvrtinový nárůst. Spotřebitelské úvěry a úvěry pro podnikatele dosáhly za první tři měsíce 844 mil. Kč (ve vstupním dluhu), což je o 45 % více než za stejné období loňského roku. Naopak dle statistik České leasingové a finanční asociace poznamenal celý leasingový trh v prvním čtvrtletí letošního roku pokles o zhruba jednu pětinu.

*podíl na relevantním trhu - leasing movitých věcí členů České leasingové a finanční asociace za 1.q 2010 v pořizovacích cenách: 8,339 mld. Kč, leasing movitých věcí UniCredit Leasing za 1.q 2010 v pořizovacích cenách:1,396 mld. Kč, tj. 17% podíl na relevantním trhu.
vstupní dluh – výše úvěrů poskytnutá k financování nákupu předmětu financování, tj. pořizovací cena snížená o akontaci zaplacenou klientem

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.