« Zpět

BRE Bank dosáhla v roce 2008 rekordního zisku, v přepočtu 7 miliard Kč

| 4. února 2009 - 11:59 | Zprávy | Účty

BRE Bank, do jejíž skupiny patří taky česká mBank, vydělala v minulém roce zhruba miliardu zlotých, v přepočtu tedy asi sedm miliard korun. Oproti roku 2007 si tak skupina BRE polepšila o 4,7%, a i v turbulentním roce 2008 dosáhla předpokládaných výsledků. Počet retailových klientů se zvýšil víc než o čtvrtinu na 2,8 milionu. BRE Bank jim rovněž poskytla o 90% víc úvěrů než o rok dřív. K výraznému růstu přispěla taky mBank, která má za 14 měsíců svého působení v Česku už 200 000 klientů.

"Banka dosáhla všech původně stanovených cílů. Současné podmínky na bankovním trhu ale vyžadují, abychom jim přizpůsobili i náš bankovní model," komentuje výsledky BRE Bank její generální ředitel a předseda představenstva Marius Grendowicz.

Banka se už v posledním čtvrtletí roku 2008 začala víc soustředit na vytváření rezerv pro nadcházející období, a to cíleně ovlivnilo hospodářské výsledky za 4. čtvrtletí.

BRE Bank bude dál pokračovat v optimalizaci provozních nákladů, prioritou skupiny pak zůstává rozvoj mBank v České republice a na Slovensku. Čeští klienti mBank se proto můžou těšit na nové kreditní produkty, jakými jsou karty a úvěry, včetně těch podnikatelských.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.