« Zpět

Blokace platební karty v Raiffeisenbank bez poplatku

| 1. června 2009 - 11:46 | Zprávy | Účty

Raiffeisenbank mění od 1. července svůj sazebník a v rámci těchto úprav zruší kritizované poplatky za nadměrný vklad hotovosti a blokaci platební karty. Právu to sdělil mluvčí banky Tomáš Kofroň s tím, že současně se zvýší poplatky za operace na pobočce a poplatky spojené s nesplácením úvěrů.

Majitelům eKonta se navýší každý měsíc vyplácený bonus na dvojnásobných 20 korun.
Za blokaci karty nyní klient v případě její ztráty nebo odcizení zaplatí až 2000 Kč. Zruší se i poplatek za nadměrný vklad hotovosti, kde si dosud banka při vkladech soukromých osob nad půl miliónu korun účtovala 10 Kč a 0,15 % z výše vkladu.
Více na pobočce
Výpis přes internet nyní získají všichni klienti zdarma, naopak si připlatí za některé operace na pobočce.
Například cena podání papírového příkazu přes sběrný box vzroste z 15 na 20 Kč, poplatek za podání příkazu na přepážce se zvýší z 33 na 38 korun. „Stejná transakce přes internetové bankovnictví vyjde klienta na tři koruny, tuto cenu neměníme. Úpravou cen na přepážce chceme klienty motivovat k využívání internetu nebo telefonického bankovnictví,“ uvedl člen představenstva banky Mário Drosc.
Zároveň bude banka přísnější na neplatiče. Poplatek za zaslání písemné upomínky vzroste na 300 až 1000 Kč z dosavadních 200 až 500 korun. Za poskytnutí spotřebitelského úvěru klient nově zaplatí poplatek jedno procenta z objemu úvěru.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.

Prosím o zablokování své karty, kterou jsem ztratila včera odpoledne.  Alena   Kučerová,  Klukovická 6, Praha 155 00.

č. účtu 4935824003/5500