« Zpět

Bankovní poplatky – nic není černobílé

| 13. září 2010 - 10:16 | Zprávy | Účty

Bankovní poplatky lze podle „původu“ vzniku zjednodušeně rozdělit do dvou základních skupin – poplatky, které slouží především jako plánovaný zdroj výnosů banky, a poplatky, které mají regulovat chování bankovních klientů. U první skupiny poplatků jde bance o předem jistý příjem. Jde zejména o zpoplatňování základních bankovních služeb, ze kterých až příliš často čiší snaha ždímat z klientů peníze.


Bankovní klient často platí i za věci, které nemůže ovlivnit (příchozí platba). Nebo i za služby, které banky svým klientům nabízejí jako upřednostňované (internetbanking) či zpoplatňují chování klienta naprosto nelogicky a v zásadě i proti smyslu vlastního podnikání (nadměrný vklad na účet). Bojovat s těmito poplatky lze například přestupem k levnější bance. Pokud zůstane jen u slovního projevu nespokojenosti, banky nemají důvod svoji politiku měnit.
Hledáte nový účet? Inspirujte se, vybírejte a porovnávejte z nabídky zde
Druhou skupinou jsou poplatky, které mají regulovat chování bankovních klientů. Tuto kategorii lze rozdělit na dvě části. V té první jde o nepochopitelné chování bankovních klientů. Tedy o vyžadování bankovních služeb, které si mohou zajistit sami, a to mnohem snadněji (potažmo levněji). Příklad – klient jde na pobočku a vybírá u přepážky pár stokorun, namísto aby je vybral v bankomatu. Obrana banky – většinou zavede obecný poplatek. Tím ovšem potrestá i ty klienty, kteří chtějí vybrat větší hotovost, což by bylo u bankomatu dosti složité.

V tomto ohledu lze najít výjimky. Například u Fia najdeme poplatek za výběr na přepážce ve výši 30 Kč, ale jen do výše výběru 1000 Kč. Kdo chce vybrat více, poplatek již nezaplatí. Poplatek tak neslouží jen k provětrávání kapes bankovním klientům, ale má eliminovat jejich neefektivní chování.
Druhým příkladem je nadužívání bankovních služeb. Vzorový příklad regulačního motivu zavedení poplatku najdeme u mBank v případě výběru z bankomatu v zahraničí.
Tam donedávna byly veškeré výběry zdarma. Tedy i každodenní výběry klientů v řádech jednotek eur. Nikde to nikdo nezakazoval a bylo chybou banky, že to svojí poplatkovou politikou umožnila.
Na druhé straně ale platí určité nepsané zásady, řekněme rozumnosti. Na selský rozum se my klienti často odvoláváme při nepochopitelném jednání bank, ale to platí i pro nás. Když v obchodě narazíme na degustaci, jistě to neznamená, i přesto, že to není nikde výslovně zakázané, že bychom to měli brát jako alternativní způsob, jak se zadarmo najíst.
Nově zavedeným poplatkem mBank reguluje, že si budeme moci v zahraničí vybírat z bankomatů i nadále zdarma, ale jen pokud bude vybíraná částka vyšší, než je ekvivalent 2500 Kč (asi 100 eur). Poplatek tudíž není samoúčelný a netrestá všechny klienty. Každopádně platí, že nechcemeli, aby nám banky zvyšovaly poplatky, chovejme se jako důslední a nároční bankovní klienti, ale zároveň také jako klienti, kteří se řídí selským rozumem a logikou. Cokoliv negativního vyšleme, nám banky velmi rády vrátí. I s úroky.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.