« Zpět

AXA Group a Junior Achievement zahajují celosvětový program vzdělávání mládeže o finančních rizicích

| 21. března 2012 - 9:07 | Zprávy | Účty

AXA Group, jedna z největších světových finančních skupiny, představí společně s organizací Junior Achievement v letošním roce novou iniciativu zaměřenou na vzdělávání o finančních rizicích: Insure Your Success (Pojisti svůj úspěch). Během prvního roku bude více než devadesát dobrovolníků z AXA Group učit studenty v Irsku, Japonsku, na Filipínách, v Portugalsku a Rumunsku, jak dosáhnout vyšší finanční stability a jak se chránit proti nečekaným životním událostem.


„Jsme rádi, že můžeme být součástí této vzdělávací iniciativy, která je důkazem našich snah v oblasti firemní odpovědnosti a praktickým naplněním poslání AXA Group chránit lidi. Jako firma, jejíž činnost spočívá v dlouhodobé ochraně klientů, jsme povinni využít všech svých schopností a zdrojů k tomu, abychom pomohli vybudovat silnější a bezpečnější lidskou společnost. Naši dobrovolníci z projektu AXA pomáháme srdcem ve spolupráci s organizací Junior Achievement zásadním způsobem pomohou mladým lidem zvládat budoucí finanční rizika,” uvedla Clara Rodrigo, vedoucí komunitního investování AXA Group.
Projekt Insure Your Success pomáhá lidem ve věku od 12 do 18 let porozumět rizikům spojeným s některými rozhodnutími ve finanční oblasti. Prostřednictvím různých praktických aktivit, interaktivních nástrojů a diskusí vedených místními dobrovolníky z AXA Group se studenti naučí, jak si připravit rozpočet, plánovat a spořit, ale i jak předvídat finanční důsledky rizik, s nimiž se v průběhu života setkají. Studenti se seznámí s výhodami ochrany vlastního majetku i s koncepcí pojištění, což jim v budoucnu umožní přijímat informovaná rozhodnutí.
Projekt Insure Your Success spojuje mezinárodní zkušenosti organizace Junior Achievement s přípravou praktických vzdělávacích programů se silnou pozicí AXA Group v oblasti řízení rizik. Společným cílem obou organizací je nabídnout mladým lidem praktický výcvik a možnost lépe se připravit na nástrahy současné ekonomiky. Na základě dosavadních velmi dobrých výsledků dosažených ve spolupráci s JA Irsko a JA Rumunsko se skupina AXA rozhodla rozšířit spolupráci i do dalších zemí. Je to partnerství, které propojuje vzdělávací organizaci s podnikatelským subjektem s cílem vyvinout zajímavý a zábavný vzdělávací program o finančních rizicích.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.