« Zpět

Air Bank ze skupiny PPF zahájí provoz 1. listopadu

| 15. září 2011 - 9:10 | Zprávy | Účty

Praha 14. září (ČTK) - Tuzemská Air Bank ze skupiny PPF finančníka Petra Kellnera zahájí ostrý provoz a začne nabízet služby klientům 1. listopadu. Na dnešní tiskové konferenci o tom informovali přestavitelé banky. Během prvního roku činnosti chce banka získat 70.000 klientů. 

Praha 14. září (ČTK) - Tuzemská Air Bank ze skupiny PPF finančníka Petra Kellnera zahájí ostrý provoz a začne nabízet služby klientům 1. listopadu. Na dnešní tiskové konferenci o tom informovali přestavitelé banky. Během prvního roku činnosti chce banka získat 70.000 klientů. Dosud banka uváděla, že zahájí provoz na přelomu září a října.
Zpočátku bude Air Bank nabízet běžné a spořicí účty včetně transakcí a elektronického bankovnictví. V první polovině příštího roku nabídne úvěry a v roce 2013 hypotéky a investiční produkty.

Zpočátku banka nabídne služby na osmi až 12 pobočkách v Praze, Brně, Ostravě, Ústí nad Labem, Liberci, Plzni, Českých Budějovicích a Zlíně. Hotovostní operace se budou na pobočkách uskutečňovat pomocí bankomatů určených pro výběr i vklad peněz.

Banka se chce dostat ze ztráty do zisku ve třetím roce činnosti. V pátém roce chce čtyř až pětiprocentní podíl na trhu, což je zhruba 250.000 aktivních klientů.

Air Bank bude mít u běžných účtů dva tarify. Takzvaný malý tarif bude zdarma a vybrané služby budou zpoplatněny. Velký tarif, který bude stát 150 korun měsíčně, bude veden za jeden vyšší paušální poplatek a běžné bankovní služby u něj budou zdarma. Ceník služeb banky se nyní vejde na jednu stránku.

Pokud klienti Air Bank mají účet kdekoliv v Evropské unii, nebudou muset při založení účtu u Air Bank navštívit pobočku, ani komunikovat s bankou přes kurýra a budou si moci založit účet přes internet. Na pobočku nebo podepsat dokumenty doručené kurýrem budou muset ovšem lidé bez bankovního účtu.

Air Bank získala bankovní licenci České národní banky na konci května. Další novou bankou, která letos již vstoupila na český bankovní trh, je ZUNO Bank. Ta zahájila činnost v červenci. ZUNO Bank, která již funguje na Slovensku, patří do bankovní skupiny Raiffeisen Bank International.

PPF Group N.V. je jednou z největších investičních a finančních skupin ve střední a východní Evropě. Skupina má aktiva přibližně 12 miliard eur (zhruba 300 miliard Kč), zahrnují společnosti z bankovnictví, pojišťovnictví, energetiky, těžby drahých kovů, nemovitostí a maloobchodu.

Hlavním akcionářem skupiny je s 94,25 procenta nejbohatší Čech Kellner. PPF vyvíjí své aktivity v zemích střední a východní Evropy, v Rusku a zemích Společenství nezávislých států a také v Asii.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.