« Zpět

Účty zdarma jsou zlaté v Ceně veřejnosti i Ceně podnikatelů

| 21. května 2014 - 12:28 | Zprávy

100 900 lidí hlasovalo v anketě o nejoblíbenější finanční produkt roku. Běžný účet Equa bank zvítězil v Ceně veřejnosti Zlaté koruny. V Ceně podnikatelů se na první příčce umístil Fio podnikatelský účet bez poplatků. Svého zástupce mají na stupních vítězů i stavební spořitelny nebo nebankovní společnosti. Ocenění budou předána na galavečeru Zlaté koruny v TOP HOTELu Praha 10. června. Ve stejný den budou zveřejněny výsledky soutěže v 16 kategoriích hodnocených odbornou porotou.

Čtyři ocenění ze šesti si odnášejí běžné účty z Ceny veřejnosti a Ceny podnikatelů. Veřejnost letos udělila Zlatou korunu Equa bance za její běžný účet. V těsném závěsu se umístila Raiffeisen stavební spořitelna se Stavebním spořením. Loňské třetí místo obhájila s běžným účtem Fio banka.
 
„Přestože hlasování vyhrály nízkonákladové produkty, jejich úspěch nestojí jenom na nízké ceně. Levných účtů nebo účtů úplně zdarma už je na trhu dost. Na nejvyšší příčky přitom dosáhly jenom některé z nich. A byly to ty, které za nízké poplatky dokážou nabídnout vysoký standard služeb,“ říká Pavel Doležal, ředitel projektu Zlatá koruna.
 
Podle obchodního a produktového ředitele OVB Allfinanz, a.s., Richarda Beneše, vítězství Equa banky jasně ukazuje, jaké požadavky má veřejnost na běžné účty. „Hlavním rysem vítězného produktu od Equa banky je klientská srozumitelnost a transparentnost“. Tento klientský trend je čím dál zřetelnější, nejenom v bankovním sektoru, ale i v celém finančním odvětví a je logicky tím silnější, čím jsou produkty složitější a dlouhodobější.
 
Equa banka zvítězila se svým účtem přesto, že jde o poměrně mladou banku. Úspěch v hlasování se však neměří celkovým množstvím klientů, ale počtem spokojených zákazníků.
 
„Velice si vážíme důvěry, kterou nám nejen naši klienti, ale i široká veřejnost vyslovila tím, že náš běžný účet ohodnotila v soutěži Zlatá koruna jako ten nejlepší. Toto uznání je pro nás motivací, inspirací i závazkem do budoucna – nabízet produkty a služby, které klienti opravdu ocení,“ uvedl Petr Řehák, generální ředitel a předseda představenstva Equa bank. 
 
V Ceně podnikatelů se stal nejoblíbenějším produktem Fio podnikatelský účet bez poplatků. V těsném závěsu ji následuje druhá mBank s mKontem business. Na třetí místo podnikatelé svými hlasy vyslali zástupce z nebankovního sektoru, Autoúvěr/Motoúvěr CETELEM.
 
"Vítězství v Ceně podnikatelů si ceníme o to více, že jde již o třetí prvenství v řadě. Jsme rádi, že klienti oceňují stálost nulových poplatků za běžné služby i neustálý rozvoj a zkvalitňování produktů. Nejen že s naším podnikatelským účtem ušetří na poplatcích nemalé částky, ale mohou využívat i pokročilé služby jako API bankovnictví 2.0 nebo vedení účtu a výhodné platby ve 14 zahraničních měnách. Chceme poděkovat všem, kteří pro nás hlasovali," říká Ján Franek, tiskový mluvčí Fio banky.
 
Hlasování v Ceně veřejnosti a Ceně podnikatelů je největší anketou svého druhu v České republice. Ve dvanáctém ročníku bylo odevzdáno 100 900 hlasů pro 558 produktů.
 
Výsledky:
 
 
 
Výherci tipovací soutěže:
Milan J., Kadaň, výherce zájezdu od společnosti FISCHER Group v hodnotě 20.000 Kč Rozhovor s výhercem 1. místa zde.
Sofie H., Praha, výherkyně telefonu Samsung Galaxy S5 Rozhovor s výherkyní 2. místa zde.
Jana D., Mutějovice, výherkyně ročního digitálního předplatného deníku Mladá fronta DNES
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.

Né jen běžný účet Equabanky je skvělý, ale všechny  produkty ... a tím myslím i produkty pro FIRMY a OSVČ jsou od této banky SKVĚLÉ !!!

Blahopřeji vlastníkům a zaměstnacům Této Banky :)

S pozdravem Víťa Shejbal