« Zpět

Tisková zpráva Modré pyramidy

| 21. července 2006 - 9:01 | Zprávy | Stavební spoření

Komerční banka, a.s. dnes oznámila uzavření smlouvy o koupi podílu až do výše 50 % ve společnosti Modrá pyramida stavební spořitelna, a.s. od BHW Holding AG.


Modrá pyramida tento akt vítá. Zázemí tak silného akcionáře, jakým Komerční banka je, dává vynikající předpoklady pro další rozvoj naší stavební spořitelny. Je to zároveň pozitivní signál pro klienty Modré pyramidy, kterým budeme takto moci nabídnout další zkvalitnění klientského servisu, ještě vyšší dostupnost a rychlost vyřizování žádostí o úvěry a v neposlední řadě rozšíření palety produktů i služeb.
Komerční banka a Modrá pyramida stavební spořitelna: vynikající strategický krok a příslib potenciálu pro další rozvoj
Tato transakce je významným strategickým krokem pro Komerční banku z hlediska expanze na domácím trhu a zároveň posiluje její klíčové tržní postavení. Komerční banka i Modrá pyramida tak budou mít možnost využít výhod plynoucích ze synergií a křížového prodeje:
1. Téměř 1 milión klientů Modré pyramidy získá snadnější přístup k široké nabídce bankovních produktů špičkové kvality, nabízených Komerční bankou a dalšími společnostmi ze skupiny Société Générale působícími v České republice;
2. Pro zaměstnance Modré pyramidy a síť jejích finančních poradců se otevřou nové možnosti kariérového rozvoje v rámci celé skupiny Komerční banky;
3. KB získá přístup k profesionální a exkluzivní síti finančních poradců, kteří tak doplní širokou sít poboček KB a dalších distribučních kanálů.
Modrá pyramida je třetí největší stavební spořitelnou v České republice, z hlediska objemu poskytovaných úvěrů zaujímá na trhu druhou pozici. Nabízí specializované produkty v oblasti stavebního spoření a úvěrů na bydlení téměř 1 miliónu klientů. Modrá pyramida je nejdynamičtěji se rozvíjející stavební spořitelnou na českém trhu ? v roce 2005 uzavřela více než 100 tisíc smluv o stavebním spoření, což je 48% nárůst ve srovnání s předchozím rokem. Tento úspěch lze přičíst především exkluzivní síti vysoce profesionálních obchodních zástupců. Ke 30.6. 2006 činil objem klientských vkladů 53,8 mld. Kč, objem poskytnutých úvěrů 21,4 mld. Kč, bilanční suma činila 59,9 mld. Kč.
Za první pololetí letošního roku poskytla Modrá pyramida přes 15 000 úvěrů v celkovém objemu 5,1 mld. Kč, což je o 30 % více než za stejné období loňského roku. Největší zájem je stále o Hypoúvěr, který je kombinací výhod hypotéky a úvěru ze stavebního spoření. Celkem již Modrá pyramida poskytla 10 500 Hypoúvěrů v objemu 7,33 mld. Kč. Za prvních šest měsíců si klienti u Modré pyramidy uzavřeli 52 300 smluv o stavebním spoření s cílovou částkou 12,2 mld. Kč.
V soutěži MasterCard Banka roku 2005 získala Modrá pyramida nejvyšší ocenění ? stala se Stavební spořitelnou roku 2005. Odbornou porotu přesvědčila především ojedinělou kombinací stavebního spoření a hypotéky. Za HYPOÚVĚR získala letos i v loňském roce Zlatou korunu, Stříbrnou pak letos za Hypoúvěr 100 a v roce přecházejícím za Renovační program.
Tyto výsledky a ocenění jsou nejen potvrzením vysoké kvality produktů, ale především dokladem toho, že Modrá pyramida je stavební spořitelnou, která na trhu financování bydlení udává směr.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.