« Zpět

Stavební spořitelny do února půjčily meziročně o pět % více

| 16. března 2010 - 10:47 | Zprávy | Stavební spoření

Stavební spořitelny letos do konce února půjčily 8,3 miliardy korun, meziročně o pět procent více.V letošním roce tak zájem o úvěry stavebních spořitelen roste, zatímco loni po celý rok klesal. Tahounem úvěrového trhu byla v lednu a únoru především Raiffeisen stavební spořitelna s nárůstem objemu úvěrů o více než polovinu. Růst zaznamenala i Wüstenrot stavební spořitelna a Českomoravská stavební spořitelna.

V letošním roce tak zájem o úvěry stavebních spořitelen roste, zatímco loni po celý rok klesal.

I když počet nově uzavřených smluv v prvních dvou měsících roku klesl meziročně o 7600, cílová částka u nových smluv stoupla o necelé dvě miliardy korun na 41,7 miliardy. Cílová částka přitom vyjadřuje budoucí záměry zákazníka, tedy kolik si hodlá naspořit, nebo půjčit na bydlení. Její výši nelze překročit, ale je možné ji navýšit.
Stavební spoření si vyberte zde
Pro letošní rok očekává Asociace českých stavebních spořitelen obdobné výsledky jako loni, a to jak u půjček, tak i v případě uzavíraných smluv. Za celý loňský rok spořitelny poskytly úvěry za 66,4 miliardy korun, což znamenalo pokles o 11 procent. Uzavřely zhruba 887.000 smluv včetně navýšení cílové částky, přičemž předloni to bylo přes milion smluv.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.