« Zpět

Spořitelny opět lákají na bonusy

| 20. dubna 2010 - 9:32 | Zprávy | Stavební spoření

Stavebním spořitelnám se nevede zle. Zájem o stavební spoření v posledních měsících oproti stejným měsícům minulého roku podle údajů Raiffeisen stavební spořitelny stoupá. Uvádí, že v průběhu března uzavřela nové úvěry v celkové hodnotě přes 1,162 miliardy korun, což představuje nejvyšší objem poskytnutých úvěrů v celé historii spořitelny. Vzrůstající zájem o stavební spoření lze vysvětlit například tím, že spořitelny nabízejí podobně jako každým rokem v podzimních měsících různé slevové či bonusové akce i nyní.

Uzavřít smlouvu o stavebním spoření nemusí být výhodné jen na podzim. I nyní spořitelny lákají klienty pomocí slev a bonusů.

Vložte peníze na několik let a dostanete bonus V současné době nabízí například již zmíněná Raiffeisen stavební spořitelna mimořádné prémie, jejichž hodnotu určuje výše počátečního vkladu. Klienti, kteří budou mít na své nové smlouvě k poslednímu říjnovému dni tohoto roku zůstatek alespoň sto tisíc korun, získají mimořádnou prémii ve výši pěti tisíc korun. Z vložené částky pak mohou státní podporu čerpat i v dalších letech.
Těm, kteří budou mít k poslednímu červencovému dni tohoto roku na svém spořicím účtu zůstatek deset tisíc korun, připíše Raiffeisen stavební spořitelna mimořádnou prémii ve výši jeden tisíc korun.
Akce této spořitelny se nevztahuje jen vysloveně na nové klienty. Týká se jakýchkoli smluv o stavebním spoření a výhod mohou využít i stávající klienti, kteří chtějí uzavřít smlouvu následnou. Akce platí do konce června.
Z nabídky stavebních spořitelen vybírejte zde
Bez poplatku za uzavření smlouvy jen do konce dubna Stavební spořitelna Modrá pyramida si aktuálně neúčtuje poplatky za uzavření smlouvy o stavebním spoření. Akce je určena těm klientům, kteří uzavřou novou smlouvu o stavebním spoření s cílovou částkou 200 až 400 tisíc korun a do konce května vloží alespoň dvacet tisíc korun, nebo těm, kteří zvolí cílovou částku od 100 do 200 tisíc korun a do konce května vloží na účet stavebního spoření deset tisíc korun.
Tuto akci lze využít do konce dubna, poté si Modrá pyramida začne poplatek ve výši jednoho procenta z cílové částky znovu účtovat. Přes internet zdarma Stavební spořitelna České spořitelny (SSČS) nabízí od začátku dubna novou a trvalou službu Buřink@ přes internet. „Jde o rychlý, jednoduchý a bezplatný způsob sjednání smlouvy o stavebním spoření, a to prostřednictvím elektronického formuláře přístupného na našich internetových stránkách. Smlouvu lze sjednat s jednotnou cílovou částkou 300 tisíc korun. Za smlouvy sjednané přes internet s následným uzavřením v pobočce České spořitelny neúčtujeme poplatek za uzavření smlouvy,“ říká Zdenka Blechová ze SSČS.
Po vyplnění požadovaných údajů v elektronickém formuláři se formulář odešle do SSČS k vytvoření čistopisu Návrhu. Ten podle Blechové obdrží klient okamžitě po odeslání na svou e-mailovou adresu. Poté, co jej vytiskne ve dvou vyhotoveních, s nimi zajde do pobočky České spořitelny.
Blechová dále informuje, že prostřednictvím služby přímého bankovnictví České spořitelny Servis 24 - Start mohou lidé svůj účet sledovat i po uzavření smlouvy.
Pro děti bez poplatku Stavební spořitelna Wüstenrot nabízí do konce června pro děti do 18 let nulový poplatek za uzavření smlouvy při sjednání cílové částky ve výši 300 tisíc korun a vložení 3000 korun na účet stavebního spoření do čtyř měsíců.
Českomoravská stavební spořitelna nabízí při uzavření smlouvy do konce června možnost zhodnotit svůj počáteční vklad 30 tisíc korun (ten je nutné složit do konce září) o 10 %, což odpovídá částce 3000 korun. Ovšem jen s cílovou částkou minimálně 300 tisíc korun. Prémii odpovídající poplatku za uzavření smlouvy o stavebním spoření, která může činit maximálně 1500 korun, obdrží ti, kteří uzavřou do konce června smlouvu na cílovou částku maximálně ve výši 150 tisíc korun. Optimální cílová částka je 160 tisíc korun Lidé ale často nevědí, s jak vysokou cílovou částkou mají smlouvy uzavřít. „Pokud někdo plánuje spořit minimální požadovanou dobu, což je šest let, a zároveň chce dostávat maximální státní podporu ve výši 3000 korun ročně, a nechce si brát úvěr ze stavebního spoření, měl by si nastavit cílovou částku na 160 tisíc korun,“ říká finanční poradce ze společnosti Partners Vladimír Švorba. Pokud byste v budoucnu potřebovali prostřednictvím úvěru ze stavebního spoření více peněz na rekonstrukci, než je stanovená cílová částka, můžete si ji navýšit.
V případě, že plánujete rekonstrukci a využijete pro její financování stavební spoření, nastavte si cílovou částku ve výši úvěru.

Stavební spořitelny nabízejí několik tarifů. Platí přitom, že pokud zvolíte variantu s vyšším úročením vkladů, o to větší dostanete v případě úvěru úrokovou sazbu, než kdybyste měli variantu s nižším úročením vkladů. Rozhodujte se tedy podle toho, zda plánujete úvěr, či ne, a podle odhadu toho, jak vysoký úvěr budete v poměru k cílové částce zhruba potřebovat.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.