« Zpět

Patnáct let úspěchů Českomoravské stavební spořitelny

| 8. září 2008 - 10:19 | Zprávy | Stavební spoření

Dne 8. září tohoto roku si Českomoravská stavební spořitelna připomněla patnáct let úspěšného působení na českém finančním trhu. Vstoupila na něj s produktem, který byl na tehdejším trhu úplnou novinkou. Dnes je prakticky každý pátý občan České republiky jejím klientem. A po patnácti letech úspěšné činnosti je ČMSS v ČR republice největším poskytovatelem úvěrů na bydlení.

Dne 8. září tohoto roku si Českomoravská stavební spořitelna připomněla patnáct let úspěšného působení na českém finančním trhu. Vstoupila na něj s produktem, který byl na tehdejším trhu úplnou novinkou. Dnes je prakticky každý pátý občan České republiky jejím klientem. A po patnácti letech úspěšné činnosti je ČMSS v ČR republice největším poskytovatelem úvěrů na bydlení.

Finanční poradci ČMSS s obchodní sítí ČSOB, pobočkami České pošty a s dalšími kooperačními partnery tvoří nejvýkonnější obchodní síť v České republice. Jejím nosným pilířem je síť externích finančních poradců, co do velikosti největší v ČR. ČMSS je v ČR druhým největším zprostředkovatelem penzijního připojištění. A je nejznámější stavební spořitelnou.

„V uplynulých patnácti letech prošlo stavební spoření několika cykly. Zpočátku byla v popředí zájmu lidí státní podpora. Motiv vylepšit nebo pořídit bydlení nebyl tak silný. Současnosti však dominuje financování bytových potřeb. Důležité pro nás přitom je, že se Liška stala nejznámější značkou v celé finanční bradži a že je dnes prakticky synonymem stavebního spoření,“ uvádí k patnáctileté bilanci člen představenstva ČMSS Manfred Koller.

Liška spolufinancovala téměř každý čtvrtý rodinný dům nebo byt

ČMSS je v České republice dlouhodobě největším poskytovatelem úvěrů na bydlení. Od vstupu na český trh do konce srpna tohoto roku si právě k ní přišli lidé pro více než 700 tisíc překlenovacích úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření. Jejich objem přitom překračuje částku 174 miliard korun.

Poskytnuté úvěrové prostředky použili klienti ČMSS z více než tří pětin na pořízení bydlení. Téměř každý čtvrtý rodinný dům nebo byt byl spolufinancován úvěrem od ČMSS. Liška přispěla k výstavbě celkem 105 947 bytů, tj. cca 27 procent všech dokončených bytů.

Na výsledky předchozích let navazuje ČMSS novými rekordy v roce 2008. Od ledna do srpna t.r. již poskytla úvěry na bydlení v objemu 23,5 miliardy korun.

Od roku 1993 do současnosti uzavřeli lidé s ČMSS téměř 5,5 milionu smluv o stavebním spoření

ČMSS se u obyvatel České republiky těší dlouhodobě největšímu zájmu o uzavření smlouvy o stavebním spoření. Od září 1993 do konce srpna 2008 s ní uzavřeli 5 467 495 nových smluv o stavebním spoření včetně zvýšení cílové částky u stávající smlouvy. Celková cílová částka těchto smluv se blíží hodnotě 1050 miliard korun. Rostoucí zájem o uzavření smlouvy o stavebním spoření eviduje ČMSS i v roce 2008. Z meziročního srovnání vychází nárůst o 50,8 procenta. Růst cílové částky je velmi důležitý, neboť cílová částka vypovídá o investičních záměrech klientů do budoucna. Mnoho našich klientů uzavírá smlouvy o stavebním spoření právě proto, aby si již teď na mnoho let dopředu zajistili výhodný úvěrový produkt,“ uvádí k poptávce po stavebním spoření Manfred Koller.

ČMSS úspěšně směřuje k pozici nejvýznamnějšího poskytovatele finančních služeb na tuzemském trhu

V roce 2004 rozšířila ČMSS svou nabídku o penzijní připojištění a podílové fondy. Později pak o další produkty, rizikové životní pojištění, spotřebitelské úvěry a běžný účet. Do konce července tohoto roku zprostředkovali finanční poradci ČMSS uzavření téměř 431 tisíc smluv. V oblasti penzijního připojištění si ČMSS výbornými výkony vydobyla pozici druhého největšího zprostředkovatele v celé republice.

„Důležitým momentem po úspěšném zavedení stavebního spoření v České republice bylo legislativní rozhodnutí, které spořitelně umožnilo prodej dalších produktů. To je velmi důležité, protože klientovy cíle, plány, potřeby není možné pokrýt jediným produktem. Je potřeba široké nabídky, jinak by nešlo o klientsky orientované poradenství,“ poznamenává k rozšíření produktové nabídky ČMSS Manfred Koller.

Z obchodních výsledků od září 1993 do srpna 2008
Počet poskytnutých úvěrů na bydlení: 703 753
Objem poskytnutých úvěrů na bydlení: 174,3 miliardy korun
Počet uzavřených smluv: 5 467 495
Celková cílová částka uzavřených smluv: 1049,4 miliardy korun

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.