« Zpět

Omezení státní podpory stavebních spořitelen

| 16. září 2008 - 10:06 | Zprávy | Stavební spoření

moderátor
Dobrý den, za osm minut devět hodin. Státní podpora stavebního spoření se může snížit, momentálně dotuje stát každou smlouvu třemi tisícikorunami ročně. Stavební spoření tak zůstává jedním z nejvýhodnějších forem ukládání peněz. Má ho asi tak polovina občanů České republiky. 

moderátor
--------------------
Dobrý den, za osm minut devět hodin. Státní podpora stavebního spoření se může snížit, momentálně dotuje stát každou smlouvu třemi tisícikorunami ročně. Stavební spoření tak zůstává jedním z nejvýhodnějších forem ukládání peněz. Má ho asi tak polovina občanů České republiky. Státní příspěvek se přitom před třemi lety už snížil, co by znamenalo další omezení podpory státu, případně její úplně zrušení, tak o tom můžeme teď debatovat s Jiřím Šedivým, tajemníkem Asociace českých stavebních spořitelen. Dobrý den.

Jiří ŠEDIVÝ, tajemník Asociace českých stavebních spořitelen
--------------------
Dobrý den.

moderátor
--------------------
Ministr financí Miroslav Kalousek týdeníku Euro řekl, že by velmi rád omezil podporu stavebního spoření. Jak se na to díváte?

Jiří ŠEDIVÝ, tajemník Asociace českých stavebních spořitelen
--------------------
Pro nás je to poměrně překvapivá informace zejména proto, že v posledních dvou třech letech výrazně posiluje fáze úvěru od stavebních spořitelen a přijde nám jaksi nelogické jakkoli omezovat tento v podstatě jeden ze stabilních pilířů financování českého bydlení.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.